Bude to několik dní, co jsme vás informovali o tom, že první rozšíření pro Assassin’s Creed Valhalla nazvané Wrath of the Druids bylo odloženo na 13. 5.. V tu dobu ale Ubisoft nepodal žádné vysvětlení a informace týkající se odkladu jsem se měli dozvědět v následujících dnech. Máme to více než týden od odkladu a Ubisoft konečně přišel s vyjádřením, ve kterém oznamuje, že následující aktualizace budou vycházet méně často, aby byla zaručena jejich kvalita.

S tímto také přichází rozhodnutí, v rámci nějž se Ubisoft přesouvá s Assassin’s Creed Valhalla na čtyř až pěti týdenní cyklus vydávání aktualizací. To především z důvodu, aby došlo na „důkladnější testování a zdokonalování.“

Ubisoft se uchýlil tímto směrem, jelikož podle všeho nesplnili v poslední aktualizacích hráčská očekávání. Na tom asi něco bude, když ve hře stále narazíte na bugy, které vám zabraňují v dokončování úkolů.

„Naše komunita je srdcem všeho, co děláme, a vždy se vám snažíme poskytnout skvělé zážitky,“ řekl Ubisoft. Uvědomujeme si, že některé z našich nedávných aktualizací nesplnily vaše očekávání nebo nebyly v souladu s našimi standardy.“

Valhalla se už od svého vydání potýká s řadou chyb, které dokážou zpomalit či úplně zastavit váš postup ve hře. Ubisoft si je těchto chyb vědom a aktivně se s nimi snaží něco dělat. Navíc s příchodem další velké aktualizace označené 1.2.1., která byla odložena na 27. 4., by měly být některé chyby odstraněny.

Kompletně vyřešen bude bug ve vedlejším úkolu Pig of Prophecy. Zatímco chyba v úkolu In the Absence of an Ealdorman bude opravena pouze pro některé z hráčů, jelikož se jedná o bug, který je pro každého specifický. Mimo to dojde na částečné odstranění chyby týkající se nezobrazujících se hejn ryb. Kompletní řešení tohoto problému by mělo dorazit s červnovou aktualizací.

Přečtěte si také: Fanoušci se vrhli na překlad Assassin's Creed Valhalla

Dle všeho Ubisoft dělá pro opravení všech chyb úplné maximum. Odstraňovat chyby a zároveň vytvářet nový obsah je velice náročné a čas požírající, takže si na nové aktualizace budeme muset počkat o něco déle.

„Vytváření aktualizací je pro náš vývojový tým složité a časově náročné,“ uvedl Ubisoft. Vývojáři chtějí dodržet rovnováhu mezi opravou chyb a nabídnutím nového a vzrušujícího obsahu pro hráče, kteří se s problémy nemusejí vůbec setkat.