V Ubisoftu jde všechno od desíti k pěti. Nedávno společnost obeznámila lidi se zrušením tří her, které nebyly ještě ani oznámeny, což od července je minimálně sedm zrušených titulů, o kterých víme. Je tady naštěstí několik záchranných bodů, které když firma správně uchopí, je tu jistá šance, že nabude nových konzumentů, a bude moci produkovat hry ve větší míře. Ostatně, co vše se stalo či nestalo jsme napsali v tomto článku, kde najdete souhrn z oficiálního oznámení z ledna. Jednou z věcí, která by měla nakopnout správné fungování, je, světe div se, Skull and Bones.

Pirátská akce Skull and Bones byla původně oznámena už v roce 2017, titul potkal mnoho zdržení a odkladů, a když už se k hráčům dostala hratelná verze, tak zrovna neskákali nadšením. Aspoň takovou mám zkušenost já coby člověk, co se ptal lidí na názor. To samé ale neplatí o výroku od finančního ředitele Ubisoftu Fredericka Dugueta.

„Byli jsme velmi spokojeni s hratelností, kterou jsme viděli na začátku ledna, takže máme velmi silnou, vylepšenou verzi, kterou můžeme hráčům ukázat. Ještě ji neviděli,“ prohlásil manažer bez dalších detailů.

Špetka naděje tady sice je, ale celá řeč v kombinaci se zkušenostmi, které popisují ostatní hráči, kteří se zúčastnili testů, působí až moc vágně, a jen těžko se věří v něco dobrého. Ale třeba Ubisoft doopravdy překvapí a vytáhne eso z rukávu.

SÁZKA NA MOBILNÍ HRY

V následujících letech by od Ubisoftu mělo vyjít poměrně dost titulů. Mezi nimi nalezneme i Rainbow Six Mobile a The Division Resurgence. U obou her se předpokládá, že jejich úspěšnost vystoupá mimo stanovené tabulky a bude se jednat o velmi výdělečný tah. S rozmachem výkonných mobilů a rozšíření esportu i na mobilní zařízení se vlastně není ani čemu divit.

Ubisoft slíbil, že Rainbow Six Mobile přinese plnohodnotný a autentický zážitek jako Tom Clancy's Rainbow Six, který spojuje taktickou hratelnost s rychlou a zábavnou akcí. Obrovskou výhodou je, že bude dostupný zdarma a podle prvních záběrů vypadá dobře.

U The Division Resurgence pak vývojáři slibují „špičkovou mobilní AAA looter-střílečku“ jaká tu ještě nebyla. Jde o titul s otevřeným světem a údajně se bude pyšnit PvE kampaní i kooperací.

Opominout bychom taky neměli připravovaný díl Assassin’s Creed Codename: Jade, u kterého došlo v prosinci k úniku záběrů. Ty byly sice rychle staženy z internetu, ale bylo patrné, že se děj bude odehrávat v Číně, ale po grafické stránce titul vypadal docela slibně.

E3, Assassin's Creed Mirage A NEOZNÁMENÁ HRA

A aby toho nebylo málo, generální ředitel společnosti Yves Guillemot řekl: „Pokud se E3 uskuteční, budeme tam a budeme mít co ukázat.“

Kromě výše zmíněných her bude chtít Ubisoft ukázat Assassin's Creed Mirage, Avatar: Frontiers of Pandora, The Crew Motorfest a nějakou velkou, prémiovou hru, kterou ještě nestihl představit. Uvedena má být na trh mezi 1. 4. 2023 a 31. 3. 2024. Zapomenout nemůžeme také na remake prvního Splinter Cella a Prince of Persia: The Sands of Time Remake.

Proč Guillemot použil slovo pokud, sice netušíme, ale E3 se letos skutečně uskuteční a bude probíhat od úterý 13. 6. do 16. 6., tedy až do pátku. Na akci by se měla dostavit většina velikánů, kteří v herním světě působí, ale už teď víme, že na akci neuvidíme Sony a ani Nintendo. Microsoft má taktéž nejasné plány a není jasné, zda bude součástí E3, když na léto slíbil vlastní show.