Ubisoft dnes v šest hodin odpoledne odhalil nové The Crew. Další díl arkádových open-world závodů se jmenuje The Crew Motorfest a zve hráče, aby se připojili k jedinečnému festivalu a užili si ty nejlepší zážitky, které automobilová kultura nabízí, v krásném havajském otevřeném světě.

„The Crew Motorfest staví na odkazu série The Crew a činí z ní nejlepší akční řidičský zážitek v otevřeném světě,“ honosí se tisková zpráva. Závodit budete v ulicích Honolulu, stejně tak sjíždět popelavé svahy sopek, projíždět hluboko v bujném deštném pralese, driftovat po křivolakých horských silnicích nebo si užívat pohodičku na prosluněné pláži.

To vše a mnohem více vás čeká na krásném ostrově O’ahu, jenž je součástí havajského souostroví. Dle Ubisoft je to jedno z nejúchvatnějších a nejživějších míst na Zemi.

Sami nebo se svou posádkou se vydáte prozkoumat toto krásné nové hřiště za volantem stovek těch nejlegendárnějších vozidel.

Vývojáři ze studia Ivory Tower, kteří vytvořili také předešlé díly The Crew, lákají na akční jízdu prostřednictvím řady na míru připravených závodů, tematických akcí a dalších jedinečných výzev.

Když jsem si pročítal tiskovou zprávu, říkal jsem si, že se takto The Crew více přiblíží úspěšné sérii Forza Horizon od Microsoftu. Nesmíme ale zapomínat ještě na jednu věc. Tvůrci z Ivory Tower se v případě Havaje vracejí ke svým kořenům, jde totiž o dřívější autory Test Drive Unlimited. Osobně bych ale očekával arkádovější jízdní model.

Tak uvidíme, jak jim to vyjde. Zatím máme k dispozici jen první informace teaser trailer. Na gameplay záběry si musíme počkat. Novinky jsou slibovány v dalších měsících.

Zatím vývojáři shánějí dobrovolníky do programu Insider, který začíná už zítra, 1. 2. 2023. Půjde o uzavřený test, rozdělený do různých fází, pomůže vývojářskému týmu shromáždit zpětnou vazbu, aby zajistil optimální herní zážitek při uvedení hry na trh i po něm.

První fáze programu Insider bude omezena na PC, aby bylo možné provést rychlé iterace. V závěrečných fázích se tento uzavřený test otevře i konzolím. Zaregistrovat se můžete zde.

The Crew Motorfest vyjde v letošním roce na PC (přes Ubisoft Store a Epic Games Store), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S a Amazon Luna.