Fanoušci PlayStationu netrpělivě čekají na oznámení nových her a hledají sebemenší informace, aby zjistili, na čem jednotlivá studia pracují. Teď je tady jedna zajímavost. Studia Naughty Dog a Bend spojila síly.

Dozvídáme se to ze životopisu bývalého senior animátora studia Bend. Adam Lawson uvedl, že se společně s Naughty Dog staral o prototyp a obsah neoznámeného projektu. Spolupráce měla trvat více než dva roky, konkrétně mezi lednem 2020 a dubnem 2022, kdy opustil Bend a zamířil do Crystal Dynamics a později do Archetype Entertainment.

Bohužel nevíme, zda je projekt nadále ve vývoji. Stačí to ale k tomu, aby si hráči začali představovat, co by ze spojení tvůrců příběhové série The Last of Us a Days Gone mohlo vzniknout. Některé napadá nové Uncharted (třeba restart série), jiní doufají v Days Gone 2 (to je dost nepravděpodobné vzhledem k tomu, že Sony pokračování dříve nedovolila). Oficiálně víme pouze o nové značce, která vzniká v Bend. Ta zahrne multiplayer a staví na systémech otevřeného světa Days Gone. Třeba je ona tím neoznámeným projektem.

O restartu Uncharted před rokem informoval server The Leaker. Titul měl dostat zelenou na začátku roku 2022 a restart údajně dostal přednost před plnohodnotným pátým dílem. Na začátku letošního roku mohlo být Uncharted naznačeno v nové reklamě PlayStationu.