Minulý týden Neil Druckmann, jeden z hlavních činitelů studia Naughty Dog, prohlásil, že příběh Nathana Drakea je uzavřen a tým se posunul dál. Už delší dobu se ale spekuluje, že v Naughty Dog na vývoj neoznámeného nového Uncharted pouze dohlížejí a vývoj má na starost nový interní tým Sony. To de facto potvrdila před necelým rokem nová náborářka Sony, Christina-Marie Drake McBreart, když při hledání nových lidí zmínila odkaz Uncharted. Potom se objevila ještě spekulace, že Sony dala zelenou restartu Uncharted.

Teď je tady další zajímavá indicie. V dnes zveřejněné reklamě na PlayStation 5 vidíme nejen filmové záběry lákající na Marvel's Spider-Man 2, Horizon Forbidden West nebo Final Fantasy XVI, ale také dosud neidentifikovanou část s mladou ženou/dívkou, která s hořící pochodní prochází jeskyní a míří k tajemnému objektu. Jde o starobylý artefakt, z něhož odfoukává prach.

Jisté je, že to není Nathan Drake a na Laru Croft to taky nevypadá. Scéna může odkazovat na konec Uncharted 4 (pozor na spoilery). Příběh končí tím, že dospívající dcera Nathana Drakea a Eleny Fisher Cassie objeví relikvie a zápisky z jejich minulých dobrodružství a Drake se rozhodne jí o nich povědět. Na hratelný epilog se můžete podívat zde:

Dávalo by tak smysl, že by v novém Uncharted byla hlavní hrdinkou Cassie Drake a bude pokračovat tam, kde její rodiče skončili. Taková rodinná idylka...

Sama Sony u reklamy uvádí, že naznačuje šíří neobyčejných zážitků, které se odehrávající ve světě PS5, prostřednictvím stylu živého zpravodajského kanálu. „Zkuste, zda dokážete rozpoznat všechny odkazy na hry,“ vybízí společnost. Zbytek záběrů je lehce identifikovatelný, ale tenhle je dost zvláštní.