Jak se zdá, vývojářům ze studia Frontier Developments dochází buď nápady, nebo prostředky na další rozvoj budovatelské strategie Jurassic World Evolution 2 z roku 2021. Po několikaměsíční odmlce došlo na oznámení nového placeného balíčku dinosaurů, jenomže velká část těch dinosaurů tak úplně nová není.

Přídavek s názvem Secret Species Pack konkrétně obohatí Jurassic World Evolution 2 o čtyři hybridy, ale tři z nich - stegoceratops, spinoraptor a ankylodokus - budou jistě připadat povědomí hráčům, kteří si koupili příběhové DLC Secrets of Dr Wu pro první Jurassic World Evolution. Tentokrát sice hezky fosforeskují a vývojáři argumentují tím, že třeba stegoceratops byl k vidění už na monitoru doktora Henryho Wu ve filmu Jurský svět z roku 2015. Ale to nic nemění na faktu, že za část obsahu nového DLC už mnozí fanoušci jednou zaplatili.

I když třeba v oblasti sportovních titulů takový přístup už dávno nikoho nepřekvapuje, v tomto případě vyvolalo odhalení přídavku spíše rozpačité reakce fanoušků. Situaci nezlepšuje ani skutečnost, že tentokrát placené rozšíření nedoprovází žádná významnější bezplatná aktualizace, která by nabídla všem majitelům hry nějaké šikovné novinky a vylepšení. Na Twitteru sice tvůrci potvrdili, že můžeme očekávat menší patch opravující různé chyby, ale při srovnání s předchozími nadílkami tu máme další důvod věřit tomu, že podpora Jurassic World Evolution 2 může pomalu, ale jistě spět ke konci.

Nabídku balíčku Secret Species Pack každopádně uzavírá spinoceratops, jenž se poprvé představil ve čtvrté řadě animovaného seriálu Jurský svět: Křídový kemp. DLC nabídne také bioluminescentní skiny nejen pro čtyři staronové hybridy, ale i pro indomina rexe a indoraptora, kteří jsou součástí základní hry.

Není nám ovšem zcela jasné, jestli tyto dva skiny budou součástí placeného DLC, nebo jestli přece jen nepůjde o bezplatnou novinku. Oznámení přídavku na oficiálním webu dělá dojem, že větší množství svítících dinosaurů si užijí jen ti, kteří si Secret Species Pack koupí, avšak produktová stránka na Steamu informace o nových skinech pro hybridy z filmů Jurský svět a Jurský svět: Zánik říše neobsahuje. Pravdu ale budeme moci zjistit už zítra, jelikož Secret Species Pack pro Jurassic World Evolution 2 vyjde 13. března/marce 2024.