Minutový gameplay trailer má za úkol upozornit na důležité věci a vylepšení, které Sniper Elite 5 nabídne.

Hra se pochlubí rozsáhlou příběhovou kampaní s možností online kooperace, kdy do své kampaně pozvete jiného hráče. U multiplayeru zase zaujme režim Invasion, v něm hráč v roli německého odstřelovače napadne kampaň jiného hráče.

Tyto invaze jsou podporovány také v kooperaci, takže více hráčů může spolupracovat a pokusit se zlikvidovat odstřelovače Osy dříve, než se to stane jim. Odstřelovači Osy, kteří úspěšně zlikvidují své cíle, získají bonusy, včetně zbraní, předmětů a skinů. Stejné bonusy v případě úspěšného ubránění získají také spojenečtí odstřelovači.

Trailer upozorňuje také na vylepšenou kameru povedených zabití, lepší fyziku nebo na více možností při customizaci.

Důležitým bodem je realismus při používání zbraní. Vývojáři chtějí posunout sérii na další úroveň autentického zážitku. Toho se týká nejen chování zbraní, ale také možnost je různě upravovat a přizpůsobovat.

Jak víme z dřívějška, hlavní hrdina Karl Fairburn se přesouvá do Francie v roce 1944, kde se přidává k francouzskému odboji. Příběh se bude točit kolem operace Kraken, jež měla zvrátit průběh druhé světové války ve prospěch nacistů. Hráči musejí tuto operaci zastavit. Mimo jiné se setkají se strůjcem plánu Abelardem Möllerem, vrchním velitelem skupiny Osa, kterého je třeba za každou cenu zastavit.

V rámci bonusové mise Wolf Mountain infiltrujete Hitlerovo útočiště na horském statku v bavorských Alpách, kde se to hemží po zuby ozbrojenými bodyguardy. Úkolem pochopitelně je Hitlera zabít.

Sniper Elite 5 vyjde 26. 5. letošního roku na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Ve stejný den bude hra dostupná v předplatném Game Pass pro konzole Xbox a PC.