Studio Saber Interactive odkrylo karty. Do vydání Expeditions: A MudRunner Game sice zbývá více než měsíc, ale my se díky téměř čtyřminutovému komentovanému gameplay traileru můžeme podívat, co tohle nové pojetí oblíbené off-road simulace SnowRunner nabídne.

Při vědeckých expedicích se vám do cesty postaví nástrahy a přírodní překážky. Abyste je překonali, musíte mít vhodné vybavení. Naviják s kotvou vám pomůže šplhat po nejstrmějších svazích a sjíždět skalnaté útesy, zvedák dokáže vaše převrácené auto vrátit na kola za každé situace, detektor kovů pomůže při hledání skrýší s vybavením, dron s kamerou poslouží pro průzkum prostředí, díky echolotu zjistíte hloubku vody a hodit se bude také systém pro změnu tlaku v pneumatikách.

„Vaše sbírka nástrojů je sestavena tak, aby usnadnila život každému průzkumníkovi,“ uvádějí vývojáři a připomínají ještě najímání specialistů s unikátními dovednostmi, které se vám budou během expedic hodit. Také nesmíme zapomínat na vylepšování svých vozidel a kupování nových strojů. Více v našem preview s dojmy z hraní.

Připomínáme, že kooperace se do hry dostane později ve formě bezplatné aktualizace. Expeditions: A MudRunner Game vyjde 5. 3. 2024 na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch a PC. Ve hře budou české titulky. Na výběr je standardní edice, Supreme Edition a Year 1 Edition. Majitelé dvou posledních edic si zahrají už 1. 3. Nadále ale nevíme, jaký obsah bude Expeditions dostávat. Očekáváme nové mapy, mise a vozidla stejně jako u SnowRunnera.