Na PlayStation 5 vyšla kompletní edice Horizon Forbidden West, která obsahuje původní hru s příběhovým přídavkem Burning Shores. Na začátku příštího roku se edice dostane na počítače.

Sony na druhé dobrodružství hlavní hrdinky Aloy, která pokračuje v záchraně světa a bojuje se stroji a jinými kmeny, láká trailerem. Ten vyzdvihuje velmi pozitivní recenze hry i rozšíření a cituje různé herní servery.

„Od výpravného příběhu přes rozličná skaliska, údolí, hlubiny jezer či oceánu až po výjimečný design strojů a chytrého systému vylepšování postavy. Evoluce Zero Dawn se hraje příjemněji, AI nepřátel na vyšších obtížnostech nabízí výzvu pro ostřílené hráče na dlouhé hodiny a 60 FPS dodává soubojovému systému šťávu jaká mi při recenzování Horizon Zero Dawn tehdy ve 30 FPS chyběla,“ napsali/řekli jsme o Horizon: Forbidden West.

„Horizon Forbidden West: Burning Shores je jedním z těch rozšíření, které chcete hrát. Rozšíření vám odvypráví skvělý příběh, který dobře poslouží jako epilog druhého dílu. Postavy si oblíbíte velmi rychle, ale v případě Seiky poznáte, že vztah, který buduje společně s Aloy, je velmi urychlený, což ústí v umělé dialogy. Seika by měla dostat více prostoru v příběhu, nebo se vývojáři měli více zaměřit na průzkum Los Angeles,“ napsali/řekli jsme o Burning Shores.

Horizon Forbidden West má na kontě více než 8,4 milionu prodaných kusů. V nizozemském studiu Guerrilla Games nyní vzniká nové dobrodružství Aloy zaměřené na jednoho hráče a online titul z tohoto zajímavého postapokalyptického světa.