Je tomu jenom několik dní, co jsme viděli finální trailer pro kampaň nového dílu Call of Duty. Black Ops Cold War samozřejmě vyjde na všechny hlavní platformy a Activision si pro nás připravil speciální trailer, který blíže ukazuje všechny možnosti a přednosti verze pro počítače.

Samozřejmostí je podpora rozlišení 4K s odemčenými snímky za vteřinu. Chybět nebude ani ray-tracing - konkrétně ray-tracované stíny - a ambientní okluze.

Majitelé novějších karet Nvidie se také mohou těšit na podporu technologií Nvidia DLSS (více v našem dřívějším článku nebo speciálním HW testu) a Reflex. Chybět nemá ani detailní nastavení (zejména grafiky), podpora ultra-širokých a několika monitorů a samozřejmě cross-play pro hraní s přáteli na konzolích.

Zároveň také byly oznámeny hardwarové požadavky hry, a to hned v několik variantách. V minimálních požadavcích, nastavené tak, abyste si mohli hru zkrátka zahrát, najdeme Intel Core i3-4340 nebo AMD FX-6300, 8 GB RAM a nutnost vlastnit GeForce GTX 670/GTX 1650 nebo Radeon HD 7950.

U doporučených, sestavené pro hraní na 60fps s nastavením grafiky na střední detaily, zase Intel Core i5-2500K nebo AMD Ryzen R5 1600X, 12 GB RAM a GeForce GTX 970/GTX 1660 Super nebo Radeon R9 390/AMD RX 580.

Přečtěte si také: Letošní Call of Duty ve finálním traileru láká na kampaň

K dispozici jsou také speciální hardwarové nároky pro hraní se zapnutým ray-tracingem, pro kompetitivní hraní (s vysokými snímky za vteřinu) a „Ultra RTX“ pro hraní s vysokými snímky za vteřinu, se zapnutým ray-tracingem a v rozlišení 4K.

Na závěr je nutno dodat, že multiplayerová část hry při vydání má zabírat přibližně 50 GB, zatímco při nainstalování všech herních režimů (kampaně, Zombies, mutliplayeru a pravděpodobně i Warzone) si na disku připravte kolem 175 GB. U „Ultra RTX“ je doporučeno až 250 GB.

Call of Duty: Black Ops Cold War vychází 13. 11. 2020 na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a PC přes Battle.net.