Ubisoft zveřejnil šestiminutový trailer s detaily o Far Cry 6 a příběhu této střílečky. Nechybí svérázný diktátor Anton Castillo (herec Giancarlo Esposito) se synem Diegem (Anthony Gonzalez), tropický ostrov Yara, hlavní hrdina Dani Rojas (nebo hrdinka) s pomocníky a všemožná akce.

„V roli místního Yařana a vojenského odpadlíka jménem Dani Rojase se hráči ocitnou v partyzánském hnutí v době, kdy brutální Antónova vláda dosahuje nových výšin a po celé zemi se rozhořívá plamen revoluce. Hráči si budou moci vybrat, jestli budou chtít hrát za ženskou či mužskou verzi hlavní postavy, a spojí síly s barvitou hrstkou postav, mezi které patří vůdkyně revoluční skupiny Libertad Clara Garcia nebo ostřílený bývalý špion z KGB a partyzánský mistr Juan Cortez. Společně pak budou usilovat o svržení tyrana.

Aby hráči uspěli proti obří převaze Antónova vojska, budou v sobě muset probudit ducha „řešitele“, což je filozofie důvtipnosti uznávaná po celé Yaře, a využít úplně všeho, co mají k dispozici, aby v režimu rozpoutali chaos. Juan Cortez je geniálně tvůrčí „řešitel“ a Far Cry 6 proto nabízí obrovský a nečekaný arzenál přizpůsobitelných zbraní a nástrojů pro „řešitele“. Od kulometu poháněného motorem z motorky po vrhací batoh s naváděnými střelami – když Dani dotlačí ducha „řešitele“ na samotnou hranici, získá sílu celé partyzánské armády.“

Far Cry 6 vyjde 7. 10. letošního roku na PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One.