Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Microsoft se hráčů ptá na Age of Empires, aby zjistil, jak má se značkou real-time strategií dál naložit. Už totiž remasteroval všechny tři díly a vydal úplně nové Age of Empires 4. Plus chystá Age of Mythology: Retold, definitivní edici původní hry z roku 2002 s vylepšenou grafikou, funkcemi a dalšími prvky. Dotazník zjišťuje názor na dosavadní Age of Empires hry a zjišťuje, zda komunita chce více remake Age of Mythology, nebo nové Age of Empires.

- V Embracer Group pokračují v restrukturalizaci a propustili několik zaměstnanců Gearbox Publishing, vydavatelské divize vývojářů Borderlands. Ti byli překvapeni, někteří z nich nastoupili teprve v červnu. Minulý týden bylo zavřeno studio Volition a předtím nové studio Campfire Cabal.

- Je to potvrzeno. Už zítra budou představeny závody EA Sports WRC. Potvrdily se tak informace od leakera billbil-kun. Ten tvrdil, že se rallye od Codemasters takto jmenuje a vyjde 3. 11. 2023 na PC, PS5 a Xbox Series X/S, přičemž majitelé Champions Edition budou mít k dispozici třídenní předčasný přístup. Codies mají licenci na pět let, počínaje letoškem.

- Spyro Reignited Trilogy je úspěšná. Kolekce, která obsahuje remaky her Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage! a Spyro: Year of the Dragon prodala 10 milionů kusů. Společnosti Activision a Toys for Bob jsou pochopitelně nadšeny. U příležitosti 25. výročí série Spyro (9. 9.) vyzývají, abychom sledovali účty Spyra na sociálních sítích Twitter, Facebook, YouTube a Instagram.

- Oslavuje se také v Paradox Interactive. Historická grand strategie Crusader Kings 3 má za tři roky na kontě 3 miliony prodaných kopií. Jen letos si hru zahrálo přes 1,3 milionu nových hráčů.

- Veterán BioWare obohatil řady PlayStation studia Sucker Punch Productions. Jos Hendriks strávil více než 14 let v BioWare, kde pracoval na Mass Effectu 2, 3 a Andromeda, stejně tak na Dragon Age: Inquisition a Anthem. Než byl letos propuštěn, tak se podílel na Dragon Age: Dreadwolf. Bohužel nevíme, na jakou pozici v Sucker Punch nastoupil a čemu se bude věnovat. Tým pracuje na pokračování samurajské akce Ghost of Tsushima a na několika záhadných projektech. Spekuluje se o návratech inFamous a Sly Cooper.

- FromSoftware se omlouvá fanouškům za problémy s PC verzí Armored Core 6. Za určitých okolností dochází k problémům s uložením hry. Autoři doporučují před uspáním počítače vypnout hru.

- Německé studio Ubisoft Blue Byte od Spolkového ministerstva hospodářství a ochrany klimatu získalo 5,7 milionu eur. Peníze jsou určeny na vývoj neoznámeného projektu. Má jít o lákavý svět, který bude možné libovolně rozšiřovat a přetvářet, a to jak v sólové kampani, tak v režimu pro více hráčů. Hra má oslovit hráče po celém světě. Může to být nový díl série Anno, Anno 1800 vyšlo už v roce 2019. Letos studio dokončilo nepovedené The Settlers: New Allies a podílí se na Avatar: Frontiers of Pandora a Beyond Good and Evil 2.

- Tak ten se povedl. Wandering Dutch vytvořil fanouškovský launch trailer na Starfield.

Přečtěte si další zajímavé články: