Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Oficiální rallye závody od Codemasters se mají jmenovat EA Sports WRC a vyjít 3. 11. tohoto roku na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC. Tvrdí to známý leaker billbil-kun s tím, že má hra stát pouhých 50 dolarů/eur. Na obalu má být Ford Puma Rally1 M-sports na zasněžené trati při rallye Švédska 2023.

- Baldur's Gate 3 vyjde na Xbox Series X/S mezi zářím a listopadem tohoto roku. Prohlásil to Swen Vincke v rozhovoru s IGN. Dodal, že se v Larianu snaží, aby RPG bylo na Xboxu dostupné co nejdříve to bude možné.

- Závody LEGO 2K Drive jsou bezplatně k vyzkoušení. Volný víkend probíhá do 3. 9. na PC (Steam), Xboxu One a Xboxu Series X/S. Na konzolích Microsoftu je nutné mít Xbox Game Pass Ultimate nebo Xbox Live Gold. Hráči na PS4 a PS5 mohou hru zkoušet od 7. do 11. 9. Na Switch se tato akce nevztahuje.

- Na konzolích Xbox si ještě v rámci předplatného můžete během víkendu zahrát Dead by Daylight a Rainbow Six Siege.

- Od druhé hodiny ranní mohou hrát Starfield majitelé dražších edic, k ostatním se dostane 6. 9., včetně Game Passu. Pokud se chystáte na vesmírnou výpravu, může se vám hodit omluvenka do práce a školy od Petea Hinese, šéfa Bethesda Softworks.

- Vývojáři vesmírné real-time strategie Homeworld 3 propouštějí 41 zaměstnanců. Propouštění ve studiu Blackbird Interactive je důsledkem zrušení několika připravovaných projektů. Letošek byl pro firmu těžký. Homeworld 3 byl před časem odložen na únor 2024.

- Nabídka klasických her na PS4 a PS5 by se mohla v budoucnu rozšířit. Proslýchá se, že Sony pracuje na novém vylepšeném emulátoru PlayStationu 2. Ten současný má problémy s výkonem a kompatibilitou. S informací přišel YouTuber Mystic, jenž už dokázal, že má u Sony dobré kontakty.

- České texty u Last Train Home měl na starost zkušený Filip Ženíšek, překládal například Cyberpunk 2077. Last Train Home je historická real-time strategie od brněnského studia Ashborne Games a THQ Nordic.

- Pokud by vám přišlo, že v září nemáte co hrát, tak vyjde ještě druhé placené DLC pro Wo Long: Fallen Dynasty. Nese název Conqueror of Jiangdong. Slibuje tuny nového obsahu, včetně nového příběhu a úkolů, zbraní, úrovně obtížnosti, nepřátel či vybavení.

- Na Epic Games Store si můžete bezplatně přidat do digitální knihovničky Cave Story+. Indie klasiku připomínající 8 a 16bitové hry příští týden nahradí Spelldrifter, což je taktické tahové RPG, které je kombinováno ještě sběratelskými karetními tituly. Takový nevšední mix.

- Bus Simulator 21 Next Stop vítá rozšíření se třemi školními autobusy amerického výrobce Blue Bird: All American FE, All American RE a Blue Bird Vision. Součástí je také řada nových misí, včetně nového typu v podobě úkolu vyzvednout děti na různých zastávkách, dovést je do školy a zase zpátky. DLC stojí 13 eur (309 Kč). Dostupné je pro PC, PlayStation i Xbox.

Přečtěte si další zajímavé články: