Thief Simulator z roku 2018, který má velmi kladné recenze od hráčů na Steamu, obdrží pokračování. Thief Simulator 2 byl oznámen na rok 2022 pro počítače a o rok později dorazí na konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

„Thief Simulator 2 je unikátní směsicí stealthu, dobrodružství a simulace. Umožní hráčům udělat kariéru ve velmi neobvyklém, hříšném odvětví,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Četné loupežné výzvy se odehrají z pohledu první osoby a budete krást v domech i přepadávat banky a další dobře chráněné objekty. Abyste uspěli, budete muset pozorovat, plánovat a provádět promyšlené tahy a zahlazovat po sobě stopy.

Přečtěte si také: Car Thief Simulator prohloubí mechaniku krádeží aut

Musíte například zjistit, kde jsou kamery a jak se pohybují stráže daného objektu. Nebo na silnici umístit zastavovací pás s hřebíky, abyste přepadli vůz převážející peníze. V tomto konkrétním případě se ostraha chová velmi nerozvážně. Doufejme, že na umělé inteligenci tvůrci ještě zapracují.

„V Thief Simulatoru 2 vylepšujeme nejlepší funkce a možnosti z prvního dílu. Zároveň hráčům nabídneme celý balík nových možností. Očekávejte nové cíle, dovednosti a výzvy,“ prohlásil Rafał Jelonek, provozní ředitel společnosti Ultimate Games S.A.

Vývojáři z polského studia MrCiastku připravují tři rozsáhlé a rozmanité lokace, které budou plné nejen domů, ale i restaurací, bank a speciálních míst k vykrádání. Krást budete moci také automobily - od průmyslových vozidel po sportovní a luxusní auta. Ve videu můžete vidět vyhození bankomatu do vzduchu.

„Nový díl bude větší, lepší, hezčí a ještě napínavější. Velkou pozornost věnujeme zpětné vazbě od naší komunity, která se kolem prvního dílu shromáždila. Pro fanoušky série chystáme četná překvapení. Ve výsledku Thief Simulator 2 nabídne vše, co se hráčům líbilo na předchozím díle, a ještě mnohem víc,“ dodal Jelonek.

S tím souvisí rozsáhlý systém rozvoje dovedností a různé typy vybavení. K práci budete potřebovat kupříkladu páčidla, ale i nové technologie. Ty zatím nebyly specifikovány. I když první trailer nám dává menší představu o tom, co můžeme očekávat.

Přečtěte si také: Ratchet & Clank: Rift Apart vypadá jako zábavná akční skákačka pro každého