PlayStation exkluzivita Ratchet & Clank má na konzolích Sony velmi dobré jméno. Insomniac Games přesto nenechávají nic náhodě a rozhodli se, že nové dobrodružství známé a zábavné dvojice bude ještě lepší.

Nevěříte? Podívejte se na záznam z patnáctiminutového hraní chystaného Ratchet & Clank: Rift Apart. Uvidíte velmi pěknou grafiku, zajímavé prostředí, nové pohyby, různé možnosti i hraní za Rivet. Jedná se o členku odboje Lombaxu z jiné dimenze, v níž zlý císař Nefarious loví všechny, kdo mu oponují.

Úkolem hry je proskákat se řadou dimenzí a chytit zlého robotického císaře z jiné reality. „Skákej neskutečnou rychlostí mezi akcí nabitými světy a ještě dál, užasni nad jejich strhujícím vizuálním zpracováním i dostupným šíleným arzenálem a nech se ohromit intergalaktickým dobrodružstvím,“ láká Sony.

Přečtěte si také: Sony bude agresivně investovat do svých studií, aby nabídla exkluzivity pro PS5

Hra má nabídnout výjimečné prostředí i rekordně rychlé načítání. Finální verze má být ještě o něco rychlejší v načítání než to, co jsme mohli vidět. Insomniac Games se ho snaží co nejvíce eliminovat, aby byly přechody mezi dimenzemi co nejrychlejší. V současné době takové načtení trvá kolem sekundy, tedy bez otravného čekání a cut-scén. Tak uvidíme, jak se vývojářům podaří využít možnosti SSD disku v konzoli PlayStation 5.

Na závěr ještě jedna dobrá zpráva. Ve hře nebudou žádné mikrotransakce.

Ratchet & Clank: Rift Apart vyjde 11. 6. letošního roku s českými titulky exkluzivně na PlayStation 5.