Za pouhých 65 dnů vyjde horor The Quarry, duchovní dědic PlayStation exkluzivity Until Dawn od studia Supermassive Games. Zkušený tým připravuje novou značku ve spolupráci se společností 2G Games a dnes se díky IGN můžeme podívat na půlhodinové záběry přímo z hraní hry.

Vývojáři využívají nový engine. Ten jim umožňuje zvýšit kvalitu prostředí a připravit detailnější animace, zejména potom animace obličejů, které v podobném hororu hrají důležitou roli.

Co se hratelnost týče, tak se drží stylu, který známe z Until Dawn, případně z třídílné The Dark Pictures Anthology (Man of Medan, Little Hope a House of Ashes). To znamená, že do značné míry spoléhá na quick-time eventy. Titul začíná v nehostinném lese za černobílé tmy, auto sjede z cesty do divočiny, což odstartuje řetězec hororových událostí.

„Partička teenagerů uspořádá poslední den na letním táboře oslavu. Žádné děti. Žádní dospělí. Žádná pravidla! Věci ale naberou rychlý spád. Teenageři začnou být pronásledování něčím nebezpečným a krvelačným a čeká je noc hrůzy. Přátelské žerty a flirt jdou stranou a čeká je rozhodnutí na život a na smrt. Společné vztahy se budou budovat i bortit podle tlakem rozhodnutí, která uděláte. Zahrajte si za každou z devíti postav v napínavém filmovém příběhu, kde každé rozhodnutí ovlivní vývoj, kam se bude příběh ubírat. Každá postava se může stát hvězdou show, nebo zemřít, než se dočkáte rána. Jak se bude váš příběh vyvíjet?“ ptá se tisková zpráva.

Váš příběh, jejich osud: Odvážíte se zkontrolovat, co je za padajícími dveřmi? Prozkoumáte výkřiky vycházející z lesa? Zachráníte své přátelé, nebo budete zoufale utíkat? Každá volba, ať je velká nebo malá, vás posune jiným směrem.

Filmový zážitek: Špičkové technologie zachycující skutečné obličeje a filmové osvětlení dodávají hře realistický vizuál. To vše je doplněno hereckými výkony hollywoodských hvězd.

Užívejte si strach svých přátel: Vložte svou víru do svých sedmi přátel v online hře, kde pozvaní spoluhráči sledují a hlasují o klíčových rozhodnutích a vytvářejí tak příběh s vámi. Nebo si zahrajte v kooperativním módu z pohodlí gauče, kdy každý hráč řídí své akce.

Přizpůsobte své zkušenosti: Nastavitelná obtížnost pro všechny herní prvky umožňuje hráčům jakékoli úrovně užít si horor. A pokud se raději díváte, než hrajete, Movie Mode vám umožní vychutnat si The Quarry jako filmový thriller. Vyberte si, jak chcete, aby se příběh rozvinul, odvažte se a mezi všemi výkřiky si dejte popcorn!

The Quarry vyjde 10. 6. 2022 na PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4 a PS5. Jen menší upozornění na závěr, multiplayer bude fungovat pouze na stejné generaci konzolí.