Zásluhou filmů Pán Prstenů od Petera Jacksona se Glum stal jednou ze nejznámějších filmových postav všech dob, ale ve videoherním světě byl malý hobit opomíjen. To se změní v roce 2022, kdy vyjde akční adventura The Lord of the Rings: Gollum od studia Daedalic Entertainment a společnosti Nacon.

The Lord of the Rings: Gollum se zaměřuje na stealth. Kradmý přístup Gluma bude jeho hlavní výhodou v boji s většími a nebezpečnějšími nepřáteli, kteří jsou v přesile. Gluma čeká nový příběh, v němž bude hledat ztracený prsten, svého miláčka. Při nebezpečném dobrodružství po Mordoru se bude osobnost Gluma rozdvojovat.

Glum se často dostane do obtížných situacích, bude se muset například vyhnout větší skupině skřetů. Tato situace je vytvořena tak, že Glum riskuje odhalení dvěma skřety, kteří se mohou otočit, zatímco když půjde dál, může na sebe přitáhnout pozornost. V těchto situacích bude důležité se správně rozhodnout.

Tvůrci dříve potvrdili přítomnost stealthu, hlavolamů, lezení a zběsilé parkourové akce. Hra kombinuje otevřené úrovně s lineárními misemi. Přítomen bude také větvící se příběh, na který budou mít vliv vaše rozhodnutí a možnosti v dialozích. Tímto způsobem budete ovlivňovat vnitřní konflikt Gluma a rozhodovat, zda převládne Sméagolova nebo Glumova stránka osobnosti. To bude mít zase dopad na určité herní situace, dialogy, a dokonce i animace a zvuky hlavního hrdiny.

The Lord of the Rings: Gollum vyjde v roce 2022 na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S a Nintendo Switch.