Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Warhorse Studios poděkovali Faits d'Armes za nové meče pro snímání pohybů. Vypadá to, že příprava na pokračování Kingdom Come: Deliverance je v plném proudu.

- Sony začala automaticky vracet peníze všem, co si předobjednali The Last of Us Part II a Iron Man VR prostřednictvím PlayStation Store. Obě hry z PS Store zmizely poté, co byly odloženy na neurčito. Spekuluje se, že nově mohou vyjít až během letošního podzimu. Sony má čekat, až se po celém světě zlepší situace způsobená koronavirem Covid-19. Objevují se i názory, že hra vyjde současně na PS4 a PS5.

- Pokud se chystáte koupit Total War: Shogun 2, tak počkejte. Tahle válečná strategie bude brzy zdarma na Steamu. Podle SteamDB má být zdarma od 18. 4., kdy si ji bude moci každý přidat do své knihovny.

- CD Projekt RED v rámci Cyberpunku 2077 pořádá další soutěž. Tentokrát může komunita navrhnout počítačovou skříň v designu očekávaného akčního sci-fi RPG titulu. Posuzovat se bude proveditelnost, kreativita a věrnost vizuálnímu stylu Cyberpunku 2077. Své návrhy můžete posílat do 17. 5. 2020. Více informací zde.

- Disco Elysium, jedna z nejlepších her minulého roku, která získala čtyři ocenění na The Game Awards 2019 (nejlepší RPG, nejlepší nezávislá hra, nejlepší příběh a nejlepší debut), vyjde na Nintendo Switch. Tvůrci už dříve potvrdili, že hra míří také na PlayStation 4 a Xbox One. Vyjít mát brzy.

- Předplatitelé PlayStation Plus si mohou stáhnout hry Uncharted 4: Thief’s End a DiRT Rally 2.0.

- Novinku Valorant od Riot Games v prvním dnu uzavřené bety na Twitchi sledovalo 1,6 milionu lidí. Fortnite během černé díry dosáhl na 1,7 milionu současných diváků. Za velký zájem může způsob rozdávání klíčů, které Riot naděluje lidem, kteří sledují stream. Takto jste mohli získat klíč i při našem hraní Valorantu.

- IO Interactive zveřejnili nový kalendář pro Hitmana 2. Agenti 47 se v průběhu dubna mohou těšit na nový obsah, včetně Elusive Targets a Featured Contracts.

- Limitované grafické karty Cyberpunk 2077 GeForce RTX 2080 Ti se prodávají na eBay až za 4300 dolarů (107 500 Kč) v US verzi a 5000 liber (154 tisíc korun) v UK verzi obchodu. Vyrobeno bylo méně než 200 kusů a většinu Nvidia rozdala zdarma v soutěžích.

- Fanoušci pracují na českém překladu téměř dva roky staré budovatelské strategie Jurassic World Evolution. V současné době nevědí, kdy bude čeština hotova.

- 1. 8. 2020 se začne prodávat set LEGO Super Mario, který obsahuje 231 kostiček. V budoucnu mají společnosti LEGO a Nintendo představit další sady.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: