Na nové The Division nedošlo, mohou zoufat fanoušci této taktické střílečky, kteří se ve streamu o budoucnosti série těšili na odhalení. Ubisoft už dříve avizoval, že se zaměří na pátý rok podpory The Division 2, stejně tak na bezplatnou multiplayerovou střílečku The Division Resurgence pro Android a iOS a sliboval nový gameplay z bezplatné loot střílečky The Division Heartland, která je určena pro PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Navíc ale nedošlo.

The Division 2 se připravuje na pátý rok

Pátý rok v The Division 2 startuje v červnu. Do té doby proběhne testování Descentu, nového rogue-lite režimu, který bude k dispozici všem hráčům The Division 2 při zahájení pátého roku. V červnu se dočkáte také nové variaci na Manhunts a pokračovat bude přestavba Castle Settlementu, která přivede zdevastovanou památku zpět k životu. V rámci prémiového passu pro Season One: Broken Wings si hráči budou moci odemknout části oblečení s tematikou Splinter Cella, která pomůže Fifth Freedom projít DC a NYC.

Season 2: Puppeteers přinese novou náročnou invazi, která zavede agenty do Meret Estate k další konfrontaci s Čističi. Ve třetí sezóně nazvané Vanguard se agenti na svátky vrátí do New Yorku a zjistí nové podrobnosti o Aaronu Keenerovi a jeho skupině. Black Diamond je čtvrtá sezóna a obsáhne nové příběhové DLC s dalšími novými zónami, novou hlavní misí a zcela novou strukturou end-gamu.

Abyste měli ke všemu přístup, musíte také vlastnit rozšíření Warlords of New York, tedy kromě Descentu. Ten bude pro všechny majitele The Division 2.

PŘEDBĚŽNÁ REGISTRACE DO THE DIVISION RESURGENCE

O připravované hře The Division Resurgence pro Android a iOS jsme se nedozvěděli nic nového. Ubisoft akorát oznámil další fázi testování, jež proběhne letos v létě na vybraných územím. Titul si budou moci poprvé vyzkoušet hráči se zařízením poháněnými systémem iOS, přidají se k nim uživatelé systému Android.

THE DIVISION HEARTLAND LÁKÁ NA AMERICKÝ STŘEDOZÁPAD

The Division Heartland se ukázalo v pěkném filmečku se vzpomínkami na to pěkné i na to škaredé, tedy dobu, kdy svět zasáhla epidemie a vše se postupně rozpadlo. V této free-to-play PvPvE střílečce (boj proti jiným hráčům i umělé inteligenci) jsme lákáni do Silver Creeku, kdysi poklidného městečka na americkém Středozápadě, které zůstalo v troskách po rozšíření Dollar Flu. Teď je z něho nehostinná oblast plná smrtící kontaminace, potulujících se nepřátelských hord a hrozí zde nemoci a dehydratace. Ano, budete muset dávat pozor na dehydrataci a pít pouze nekontaminovanou vodu.

Útočiště najdete v Rockit Rinku, opuštěné aréně pro kolečkové brusle, kde se budete stýkat s dalšími hráči, vytvářet skupiny, upravovat postavu, vyrábět výbavu a připravovat se na další operace. Na této operační základně bude začínat a končit každá akce, tedy za předpokladu, že zvládnete výzvu a s materiálem a vybavením, které posbíráte, se vrátíte zpět do bezpečí.

Hratelnost se bude měnit v závislosti na denní době. Den musíte využít k tomu, abyste našli zásoby a připravili se na noc. Ta je v Silver Creeku mnohem napínavější a nutí hráče rychle přemýšlet a případně spolupracovat, aby přežili a odnesli si důležitou a cennou kořist. Právě v těchto okamžicích se budou hodit jedinečné schopnosti každé z dostupných tříd (expert na zbraně, medik a survivalista).

Pokud vás The Division Heartland láká, můžete se zaregistrovat do nadcházející uzavřené bety PC verze. V létě Ubisoft slibuje další novinky (pravděpodobně 12. 6. na Ubisoft Forward). To se možná dozvíme i datum vydání plné verze, jež míří nejen na PC, ale také na PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.