Čínská technologická společnost Tencent investovala do Remedy Entertainment další peníze a posílila svůj vliv u tvůrců Alana Wakea 2. Od května 2021 vlastnila 3,8 % finského studia. Nyní zvýšila svůj podíl na 14,80 %. To Tencentu dává hlasovací práva.

Investice Tencentu umožní Remedy soustředit se na vývoj dalších inovativních a propracovaných her, které budou vycházet pravidelněji. V současné době v týmu vzniká více projektů. Už ve druhém čtvrtletí letošního roku začne plná produkce remaku Max Payne 1 a 2 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Potom je tady pokračování skvělé akční adventury Control, projekt Kestrel (ten vzniká v přímé spolupráci s Tencentem) a kooperativní spin-off Control. Ten už vstoupil do plnohodnotného vývoje.

„Na základě rozsáhlých interních herních testů vidíme, že základní smyčka je poutavá a hra přináší do žánru jedinečný úhel pohledu Remedy,“ tvrdí firma o kooperativním spin-offu Control. Titul je označován za první krok studia směrem k live service hrám. Počáteční rozpočet je 25 milionů eur, hra je stavěna na interním Northlight enginu a vyjde pro PC, PS5 a Xbox Series X/S.

Poslední finanční zpráva Remedy odhalila, že navzdory velké chvále se investované peníze do Alana Wakea 2 ještě nevrátily. Alespoň tedy ne do 31. 3. 2024. V té době bylo prodáno přes 1,3 milionu kopií. Remedy tvrdí, že se vrátila značná část nákladů, ale ještě není survival horor v zisku.

Tencent vlastní podíly také ve FromSoftware (16,25 %), Krafton (13,6 %), Ubisoft (9,99 %), Frontier Developments (6,86 %), Paradox Interactive (5 %), Shift Up (20 %), Bloober Team (22 %), Epic Games (40 %), Don't Nod (40,4 %) nebo Bohemia Interactive (menšinový podíl). Potom zcela vlastní Funcom, Riot Games nebo Sumo Digital a má většinový podíl v Turtle Rock Studios, Techland, Fulqrum Publishing, Klei Entertainment, Tequila Works, Yager Development nebo Fatshark.