Polská společnost Techland přestane prodávat Dying Light 2: Ultimate Edition. Důvod je prostý, kompletní edice totiž zaručuje, že dostanete připravovanou samostatnou zombie akci Dying Light: The Beast. Máte tak poslední šanci si kompletní edici koupit.

Dying Light 2: Ultimate Edition, stejně tak upgrade na Ultimate Edition, budou v nabídce do 30. 9. 2024. Do 1. 9. je Ultimate Edition na Steamu se slevou 30 % za 62,99€. Na PS Store stojí ve stejné slevě 1658,30 Kč a 2630 Kč na Xbox Store. Tam sleva není.

Dying Light: The Beast je samostatné dobrodružství ve světě zamořeném nemrtvými. Herní doba bude přes 18 hodin a příběh se soustředí na hlavního hrdinu prvního dílu. Kyle Crane se po dlouhých letech brutálních experimentů dostane na svobodu a vydá se dopadnout své věznitele. Více v našich nedávných dojmech z Gamescomu.

Techland se v Kolíně nad Rýnem rovněž vyjádřil v tom smyslu, že herní průmysl se postupně mění a zaměřuje se na menší tituly. Vývojáři teď chtějí vyzkoušet, jak zaujme Dying Light: The Beast. Když bude úspěšný, lze očekávat více menších her.

„Myslím, že se s podobnými věcmi budeme setkávat častěji, protože průmysl v nich bude vidět další způsob, jak hráčům nabídnout smysluplnou zábavu. Mohla by to být součást budoucnosti her obecně,“ řekl režisér Tymon Smektała v rozhovoru pro GamesIndustry o kratších hrách jako Dying Light: The Beast, Senua's Saga: Hellblade 2 nebo Assassin's Creed Mirage.

Na druhou stranu pro Dying Light 3 mají v Techlandu jiné plány, takže bychom neměli čekat lineárnější akci v otevřeném světě jako představí The Beast.