V květnu letošního roku byla teaser trailerem představena netradiční first-person střílečka Mouse. Polské studio Fumi Games se teď pochlubilo herním trailerem, aby nám svůj projekt blíže přiblížilo.

Call of Duty a DOOM s osobitým výtvarným stylem, který měl také indie hit Cuphead z roku 2017. Tak lze v rychlosti popsat střílečku Mouse. Autoři sice oblíbenou pohádkovou postavičku nezmiňují – to by je Disney sežralo – ale při sledování videa musí být všem jasné, že je to prostě Mickey Mouse.

Oficiálně tvůrci mluví o inspiraci v klasických first-person střílečkách a noir filmech. Také přiznávají inspiraci tím nejlepším z 30. let, tedy takzvanou rubber hose animation (animace gumových hadic), což je první animační styl, který proslavily animáky od Walt Disney.

V Mouse si máme užít napínavou cestu nebezpečným a zkorumpovaným městem v kůži soukromého detektiva Johna Moustona, který je vyzbrojen revolver, Tommy Gunem, kladivem, puškou i dynamitem. S těmito zbraněmi budete muset vyzrát na nepřátele jakýmkoli způsobem.

Teď to horší. Mouse je v rané fázi vývoje. S vydáním se počítá až v roce 2025 na PC.