Tak takového Mickey Mouse byste nečekali a nečeká ho ani Disney. Oblíbená pohádková postavička byla zřejmě inspirací pro hlavního hrdinu first-person střílečky Mouse, která kombinuje Call of Duty s osobitým výtvarným stylem, který měl také indie hit Cuphead z roku 2017.

Tahle kombinace způsobila na internetu bouři a Mouse se šíří sociálními sítěmi napříč světem. Vývojáři z polského studia Fumi Games pochopitelně Mickey Mouse nezmiňují, místo toho mluví o inspiraci v klasických first-person střílečkách a noir filmech. Také přiznávají inspiraci tím nejlepším z 30. let, tedy takzvanou rubber hose animation (animace gumových hadic), což je první animační styl, který proslavily animáky od Walt Disney.

Každopádně, v Mouse si máme užít napínavou cestu nebezpečným a zkorumpovaným městem v kůži soukromého detektiva Johna Moustona, který je vyzbrojen revolver, Tommy Gunem, kladivem, puškou i dynamitem. S těmito zbraněmi budete muset vyzrát na nepřátele jakýmkoli způsobem.

„Ať už dáváte přednost běhu a střelbě, skokům a úskokům, nebo pečlivému plánování útoků, Mouse vám dává svobodu přistupovat k boji po svém,“ uvádějí autoři. Své zbraně a schopnosti budete moci vylepšovat a vybírat power-upy, které nejlépe vyhovují vašemu hernímu stylu.

V teaser traileru vypadá Mouse zábavné a rozhodně nejde o Mickey Mouse, vždyť John kouří cigarety, má v zásobě doutník a pochutnává si na cole. To by přece Mickey Mouse nedělal... Je ale otázkou, co udělají právníci Disney.

Hra je v rané fázi vývoje (proto na obrázcích lorem ipsum – výplň textu) a nemá stanovené datum vydání. Potvrzena je zatím PC verze.

Vývojáři mají rozpracovaný ještě projekt Galaxi Taxi, který vypadá jako seriál Cartoon Networku. I to se ale dá pochopit vzhledem k tomu, že varšavské studio Fumi Games v roce 2019 založili spoluzakladatelé produkční společnosti Fumi Studio, jež se specializuje na filmovou animaci.