Podle neoficiálních informací zahájila společnost Take-Two Interactive přípravy na oznámení týkající se série Mafia. Tvrdí to uživatel Kurakasis, který dříve v předstihu informoval o Metro Awakening, Indiana Jones and The Great Circle a Marvel’s 1943: Rise of Hydra.

V současné době neví časový rámec. Nicméně, v případě Judas trvaly přípravy na trailer zhruba tři až čtyři týdny. Takže na oznámení bychom neměli čekat zas tak dlouho. I když je možné, že si Take-Two oznámení schová na větší prezentaci. Ty proběhnou v červnu.

Nová Mafie byla potvrzena na 20. výročí gangsterské série. To se psal konec srpna roku 2022. V té době generální ředitel Roman Hladík z české pobočky studia Hangar 13 uváděl, že začali pracovat na zcela novém projektu Mafia.

„I když je to až za několik let a nemůžeme teď sdělit nic víc, jsme opravdu nadšení, že můžeme pokračovat v práci na této oblíbené sérii a bavit naše hráče novými příběhy,“ dodal tehdy.

Od té doby je po oficiální stránce ticho. Před rokem byla nová Mafie poprvé zmíněna v pracovním inzerátu, když studio hledalo hlavního designéra umělé inteligence. Uváděla se předprodukce, Unreal Engine 5 a poutavé přecházení mezi stealthem a bojem. Hratelnost má být více lineárnější, což zapadá do konceptu prvních dvou dílů Mafie, zatímco trojka byla open-world.

V roce 2022 se objevily zajímavé informace. Podle nich má být nová Mafie prequelem a odehrávat se na Sicílii ve 30. letech 20. století. Příběh se údajně zaměří na mladého Dona Salieriho, tedy na hlavu zločinecké rodiny Salieriů, pro kterou pracuje hlavní hrdina první Mafie a remaku Tommy Angelo. Hlavní hrdina prequelu má být jedním z věrných členů této mafiánské rodiny a pomoci jí převzít kontrolu nad městem.

Mimochodem, mezitím se v Hangaru 13 vrátili k sérii TopSpin.