V Supermassive Games nemají o práci nouzi. Tvůrci hororových her Until Dawn, The Dark Pictures Anthology a The Quarry vedle Little Nightmares 3 chystají ještě The Casting of Frank Stone ve světě Dead by Daylight a Directive 8020 spadající do zmíněné antologie. Navzdory tomu dochází u britského studia k propouštění.

„Provádíme reorganizaci, která se dotkne některých zaměstnanců,“ upozornili Supermassive Games na sociálních sítích a oznámili, že v rámci britských zákonů zahájili období konzultací. To předchází vyhazovu. Jason Schreier z agentury Bloomberg zjistil, že by o práci měla přijít téměř třetina zaměstnanců. To představuje přibližně 90 lidí.

„Není žádným tajemstvím, že herní průmysl v současné době čelí značným výzvám, a my bohužel nejsme vůči tomu imunní,“ uvedlo dále studio. „Toto rozhodnutí jsme nepřijali na lehkou váhu a vynaložili jsme mnoho úsilí, abychom se tomuto výsledku vyhnuli,“ přidalo a dodalo: „Jsme odhodláni zaměřit své úsilí na naše hlavní silné stránky a nadcházející tituly, abychom zajistili další udržitelnost společnosti.“

Vyvíjené hry by tak měly být v pořádku a nehrozí jejich zrušení. Přece jen by většina z toho oznámeného měla vyjít letos.

Připomeňme, že v minulém roce bylo propuštěno 9 000 zaměstnanců.