Dobré ráno. Pokračuje oprava rozbité akční adventury Star Wars Jedi: Survivor. Krvavá bojovka slaví 30. výročí a naznačuje další díl. Z Vampire Survivors bude animovaný televizní seriál.

- Členové NetherRealm Studios děkují fanouškům za přízeň a podporu u příležitosti 30. výročí série Mortal Kombat. Na konci dvouminutového videa přišla řada na spolutvůrce Eda Boona, jenž vzkazuje, že ještě neskončili. Po něm následuje 12sekundová scéna s pískem padajícím do přesýpacích hodin. Když dopadne poslední zrnko, tak exploduje a vše překryje černá. Už z dřívějška víme, že Mortal Kombat 12 vyjde letos. K oznámení by mohlo dojít už brzy.

- Star Wars Jedi: Survivor kraluje žebříčku her ve Velké Británii. Žádná jiná krabicovka se neprodávala v daném týdnu lépe. Ale hra má o 35 procent nižší prodeje ve srovnání s Jedi: Fallen Order. Vyšší cena (o více než 10 liber) se ovšem postarala o to, že tržby se snížily pouze o 19 procent. 82 procent prodaných kusů si připisuje PS5 a 18 procent Xboxu Series X/S. Dead Islandu 2 na druhém místě prodeje klesly o 45 % ve srovnání s úvodním týdnem.

  1. Star Wars Jedi: Survivor (novinka)
  2. Dead Island 2
  3. FIFA 23
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Hogwarts Legacy
  6. Super Mario Odyssey
  7. Minecraft (Switch)
  8. Minecraft Legends
  9. Call of Duty: Modern Warfare 2
  10. Resident Evil 4 Remake

- Ani četné problémy nezabránily hráčům v hraní Star Wars Jedi: Survivor na PC, během víkendu hra na Steamu v jeden moment zaznamenala 67 855 hráčů. Pro srovnání: Star Wars Jedi: Fallen Order před 4 roky měl 46 550 hráčů.

- PC verze Star Wars Jedi: Survivor včera obdržela další aktualizaci, řeší problémy s výkonem při renderingu bez ray tracingu. Dnes by se větší patch měl dostat na PlayStation 5 a Xbox Series X/S; jeho součástí má být řada vylepšení, která odstraní mnoho potíží.

- 1. 6. se uskuteční prezentace věnovaná hrám pro Meta Quest VR. Očekávat máme plno nových odhalení, upoutávky a první gameplay záběry a aktualizace o již dříve představených titulech.

- U příležitosti šestých narozenin Little Nightmares se společnost Bandai Namco pochlubila, že se série prodalo 12 milionů kopií. Série má nyní tři tituly: Little Nightmares, Little Nightmares 2 a mobilní nazvaný Very Little Nightmares.

- To Sega u open-world plošinovky Sonic Frontiers oslavuje 3,2 milionu prodaných kusů. Před více než měsícem to byly 3 miliony. Vydavatel očekává, že se bude hra dlouhodobě prodávat.

- Pokud máte rádi čísla, tak společnosti Koei Tecmo a Team NINJA se pochlubily, že Wo Long: Fallen Dynasty si zahrálo více než 3,8 milionu hráčů. Prodeje jsou nad milionem. Hra je součástí Game Passu. Tvůrci usilovně pracují na budoucích aktualizacích a chystají tři DLC.

- Dnes nás čeká první trailer na film Gran Turismo. Snímek se zaměřuje na jezdce Janna Mardenborougha, který se ze závodníka GT Academy stane profesionálním závodníkem. Film bude mít premiéru v srpnu.

- Nečekaný hit Vampire Survivors přeroste videoherní svět, dočká se totiž animovaného televizního seriálu. Na adaptaci podle serveru Deadine spolupracuje studio Story Kitchen s tvůrcem hry Lucou Galantem. V současné době se má hledat scenárista.

- Brzy by měla pro Nintendo Switch vyjít kolekce Tomb Raider. Prozrazuje to americká ratingová komise ESRB. Podle jejich záznamu se konečně blíží Switch verze Lara Croft and the Guardian of Light a Lara Croft and the Temple of Osiris, které společnosti Crystal Dynamics a Feral Interactive pro Switch oznámily už v roce 2021.