Dobré ráno. Informace o měkkém restartu Call of Duty: Modern Warfare 2. Čeká nás nové NFS pro mobily. Dying Light 2 o sobě dává vědět. Tvůrce MotorStormu a DriveClubu odhalí nový projekt a další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Měkký restart Call of Duty: Modern Warfare 2, který má vyjít v letošním roce, se údajně odehrává v Latinské Americe a příběh je zaměřen na drogové kartely. Insider Tom Henderson také očekává, že MW2 naváže na Battlefield 2042 a zahrne vlastní PvEvP režim ve stylu Escape from Tarkov. Tyto boje hráčů a umělé inteligence mají být zasazeny na speciální mapu. Studio Infinity Ward má pak klást velký důraz na umělou inteligenci. Multiplayer se pochlubí vlastními mapami, zbraněmi a operátory.

- Čeká nás nové Need for Speed na mobily a tablety. Podle pracovní nabídky na stránkách Tencentu na něm pracují v TiMi Studios a má se pochlubit otevřeným světem. Jmenovat se má Need for Speed Online Mobile a využívá Unreal Engine 4. Pracovní nabídka mluví o realistické závodní mobilní hře s velkým světem a různými herními režimy.

- Dying Light 2 je nejočekávanější hrou na Steamu. Techland děkuje za podporu a těší se, až 4. 2. hra vyjde na PC, PlayStation, Xbox a Nintendo Switch (přes cloud). Pro nás je potěšující přítomnost českých titulků. Pokud se na Dying Light 2 také těšíte, tak dnes v pět hodin odpoledne našeho času proběhne speciální oznámení u streamu Nvidie. Během ledna pak uvidíme PS4 a Xbox One verze Dying Light 2.

- Uživatelé Amazon Prime Gaming si mohou stáhnout 9 her: Star Wars Jedi: Fallen Order, WRC 7, Two Point Hospital, Total War: Warhammer, World War Z: Aftermath Abandon Ship, In Other Waters, Paper Beast: Folded Edition a Fahrenheit Indigo Prophecy Remastered.

- Studio Undead Labs otevírá nové studio v Orlandu na Floridě. Znovu bylo potvrzeno, že dříve oznámené State of Decay 3 pro Xbox Series X/S a PC poběží na Unreal Enginu 5. Jisté je zatím jedno, nadále půjde o zombie survival zážitek v otevřeném světě.

- Veterán závodních her Paul Rustchynsky, který dříve pracoval na značkách MotorStorm, DriveClub a Project Cars, letos představí novou hru. Pracuje na ní nové studio se sídlem v Liverpoolu, které je součástí Avalanche Studios Group. Zajímavé je, že to nebude závodní titul. „Je to něco úplně jiného než všechno, na čem jsem pracoval předtím,“ dodal. Ať už je to cokoliv, tak se jedná o novou značku.

- Služba PlayStation Now se v lednu rozšíří o Mortal Kombat 11, Final Fantasy XII The Zodiac Age, Fury Unleashed, Unturned, Super Time Force Ultra a Kerbal Space Program Enhanced Edition.

- Klasická střílečka GoldenEye 007, která původně vznikla pro Nintendo 64, se může vrátit. Achievementy naznačují port pro konzole Xbox. Neočekává se, že by šlo o remake nebo remaster. Dříve byly snahy dostat akci s Jamesem Bondem na další platformy, ale kvůli licenčním problémům mezi původními vývojáři ze studia Rare, vydavatelskou společností Nintendo a firmou MGM z toho sešlo.

- V rámci zimního výprodeje nabízí GOG zdarma Iratus: Lords of the Dead, tahové roguelike RPG zasazené do temného fantasy světa od studia Unfrozen. Získat ho můžete do středeční třetí hodiny odpolední.

- Blizzard oslavil 25 let Diabla speciálním videem se sestřihem různých důležitých okamžiků z historie slavné hack and slash akce. Tak se podívejte: