S příchodem nového školního roku se na Indian vrací Stručně. Každé všední ráno (obvykle v 5:30, nejpozději v 10:00) vám přineseme zajímavosti z herního světa. Pohodlně se usaďte a přečtěte si je při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy.

- Při vývoji Senua's Saga Hellblade 2 ve studiu Ninja Theory nechtějí podcenit žádný detail. Nové krátké video ukazuje kožené oblečení hlavní hrdinky, které je páleno letlampou. Poté bude skenováno do hry. Jindy je oblečení namáčeno, aby ve hře vypadalo realisticky. Jen škoda, že stále nevíme, kdy titul vyjde.

- Na povrch se dostal název nového studia pod hlavičkou Electronic Arts, které vede Kevin Stephen, bývalý šéf vývoje Middle-earth: Shadow of Mordor a Shadow of War v Monolithu. Podle nově podané ochranné známky v USA a Evropě se tým jmenuje Neon Black Studios. Existence studia byla potvrzena v květnu a EA uvedla, že se bude soustředit na vývoj akčních adventur s otevřeným světem. To je přesně žánr, který Stephen moc dobře zná.

- S aktivním členstvím PlayStation Plus i svůj účet můžete obohatit o Overcooked: All You Can Eat pro PlayStation 5 a Hitman 2 s Predator: Hunting Grounds pro PlayStation 4.

- Pro zájemce o Hitmana 2 s PS5 máme ještě jednu zprávu. Mohou si totiž zahrát v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu a dokonce s podporou možností ovladače DualSense. Stačí postupovat následovně:

  • Přidejte si na účet Hitman 2 v rámci PS Plus a stáhnetě si Hitman 3 Starter Pack
  • Požádejte o Hitman 3 Access Pass: Hitman 2 Standard na PS Store
  • Zahrajte si Hitman 2 v enginu Hitmana 3 na PS5 přes Starter Pack

- Microsoft Flight Simulator dostal nový World Update. Tentokrát vývojáři značně vylepšili Rakousko, Německo a Švýcarsko. Nechybí známé památky, letiště a mnoho dalšího. Jen se podívejte na video:

- Studio Dontnod Entertainment, které vytvořilo Tell Me Why, Twin Mirror, Life is Strange 1 a 2 a Vampyr, zavádí novou politiku práce z domova pro všechny své zaměstnance. Ti mohou pracovat z domova nebo v kancelářích v Paříži a Montrealu. Rozhodnutí je na nich. Tento systém má pokračovat i po skončení současné pandemie s cílem zlepšit rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem a zajistit větší flexibilitu v organizaci práce.

- Předevčírem to bylo 10 let od vydání sci-fi fist-person střílečky Resistance 3 na PlayStation 3. Do Evropy hra dorazila o tři dny později, tedy 9. 9. 2011. Fanoušci věří v návrat v podobě remaster/remaku, touží také po novém dílu.

- Oslavuje také druhá PlayStation exkluzivita od studia Insomniac Games. Akční adventura Marvel’s Spider-Man je tu s námi už tři roky. Co říkáte, je čas na plnohodnotné pokračování? Možná bude oznámeno ve čtvrtek na PlayStation Showcase.

- Už je to také rok od vydání Marvel's Avengers. Při té příležitosti je připraven bezplatný Anniversary Bundle s novým outfitem, jmenovkou a spotřebním materiálem. Balíček bude dostupný pouze tento týden. Do 16. 9. také probíhá řetězec misí 1 Year Anniversary. Brzy dojde k představení nových komunitních aktivit.

- PlayStation Showcase bude mít něco společného s Gran Turismem. Ve čtvrtek totiž vyjde nová aktualizace pro Gran Turismo Sport, o níž chybí další podrobnosti. Oficiální web hry uvádí, že servery nebudou k dispozici od 10:00 do 12:00. Po údržbě bude aktualizace zpřístupněna. Dříve jsme dopředu věděli, co v updatu bude.

- Microsoft tvrdí, že zpětná kompatibilita konzolích Xbox umožňuje bojovat za zachování starých videoher. V reakci na mem oslavující zpětnou kompatibilitu Xboxu se ale na Twitteru objevily stížnosti. Někteří hráči Microsoftu připomněli problémy s DRM, které jeden z představitelů společnosti před časem přiznal. Jiní uvedli, že program zpětné kompatibility již ve skutečnosti neplatí mimo tituly podporující FPS Boost. Co si myslíte vy?