Odklad Two Point Campus. Star Wars možná znovu ve Fortnite. Tvůrci Sifu chystají novou bojovku. Haunted Chocolatier nabídne souboje s bossy. Sea of Thieves oslavuje. THQ Nordic chystá prezentaci.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Čeká nás ve Fortnite druhý velký crossover se Star Wars? Spojení s Hvězdnými válkami naznačuje kreativní ředitel Donald Mustard. Navíc na nedávné prezentaci Unreal Enginu 5 se objevila složka s názvem C3S3_VADER. Pokud je to skutečné, tak je dost pravděpodobné, že je příchod Darth Vadera plánován pro třetí sezónu třetí části Fortnite. Nesmíme zapomínat na jednu věc, možná si z nás Epic a Mustard dělají jen legraci. To ukáže až čas.

- Pokud jste smutní z toho, že Ghost Recon Breakpoint už nedostane žádný nový obsah, tak Kotaku hlásí, že další Ghost Recon by mohl vyjít ve fiskálním roce 2023. V současné době má mít kódové označení Over.

- Pracovní nabídky studia Sloclap naznačují vývoj pokračování kung-fu bojovky Sifu. Případně půjde o jinou hru založenou na bojovém umění. Sloclap hledají zkušeného 3D animátora pro novou stylizovanou 3D akci. Pozice vyžaduje dobrou znalost bojových systémů her a také zájem o bojová umění.

- Haunted Chocolatier od Erica Baronea bude obsahovat souboje s bossy. Tvůrce Stardew Valley při zmínce o soundtracku prozradil, že připravili melodii pro včelího bosse, která má trochu bzučivý zvuk. V hitu Stardew Valley žádní bossové nebyli.

- Two Point Campus se odkládá o 84 dnů. Budovatelská a manažerská strategie nevyjde v květnu, ale až 9. 8. letošního roku. Cílem vývojářů je hru vyladit pro PC, PlayStation, Xbox a Switch. Ve stejný den bude hra dostupná v Game Passu.

- Jak úspěšné je Sea of Thieves? O tom vypovídají statistiky. Hodnosti pirátská legenda, kterou získáte 50. úrovní u tří frakcí (bere se za dohrání hry), dosáhl milion hráčů. Samotnou hru hrálo přes 25 milionů hráčů, což znamená, že status legendy mají zhruba 4 procenta z nich. A pouze 30 908 hráčů dosáhlo nejvyšší hodnosti Athena’s Fortune.

- Končí F1 Delta Time. Jedná se o oficiálně licencovanou hru, která vyšla v roce 2019 a měla za cíl využít rostoucí zájem o NFT. Nyní jsou NFT bezcenné. Přitom všechny monoposty, pneumatiky, helmy, obleky a další věci bylo možné koupit za tokeny REVV pomocí Etherea. Většina z nich nebyla drahá, ale svého času byl slavný vůz s číslem 111 prodán za téměř 115 tisíc dolarů. Důvod konce? F1 neprodloužila licenci. Majitelé NFT mají být odškodněni, ale není jasné jak.

- Společnost THQ Nordic na 12. 8. 2022 chystá prezentaci, kde odhalí několik zbrusu nových her pro různé hráče, včetně „lehce“ licencovaných her a „drsných“ zážitků. Očekávat zřejmě můžeme Outcast 2, Jagged Alliance 3 nebo remake Destroy All Humans 2.