Dobré ráno. Tvář Valve po 22 letech odešla z firmy. eFootball by mohl být konečně kompletní. Activision Blizzard zaplatí pokutu. Patch pro Horizon Forbidden West. Hra zdarma. Výprodej simulátorů. Konzole od Apple.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Jeden z několika soudních sporů proti společnosti Activision Blizzard bude brzy uzavřen dohodou a příslibem zlepšení. Firma bude muset zaplatit pokutu 18 milionů dolarů za sexuální obtěžování a diskriminaci žen na pracovišti. Nyní záleží na americkém okresním soudci, zda dohodu obou stran schválí.

- Kdy se dočkáme 1.0 verze hry eFootball 2022? Dle všeho Konami začíná s přípravou série testů, které budou probíhat v různých částech světa. Plná verze by mohla dorazit koncem dubna, případně začátkem května. Přinést by měla lepší grafický kabátek, změny v ovládání a další vylepšení.

- Japonské studio Kojima Productions spustilo aktualizovanou verzi svých oficiálních stránek. Na nich se nyní dočteme novinky o týmu, informace o hrách, rozhovory i pracovní nabídky.

- Včera začala bezplatná zkušební verze multiplayeru Call of Duty: Vanguard na PC a konzolích PlayStation a Xbox. Hru můžete hrát do 13. 4. 2022.

- Patch 1.09 v Horizon Forbidden West opravuje nefunkční úkoly a vizuální problémy. Vývojáři zkoumají další problémy nahlášené hráči, včetně dalších chyb v úkolech a trofejích. Více zde.

- Po 22 letech opustil Valve prezident marketingu Doug Lombardi. Jeho obličej můžete znát z loga společnosti, v oku má zaražený ventil. Na svém pracovním profilu uvedl, že ve Valve nepracuje od konce února letošního roku. Důvod jeho odchodu nebyl zveřejněn. Lombardi nastoupil do Valve čtyři roky po vzniku firmy.

- Pracovní inzeráty studia ZA/UM naznačují, že vývojáři pracují na pokračování hry Disco Elysium. S největší pravděpodobností poběží na Unreal Enginu 5.

- V rámci Games Festival: Spring Edition na GOG.com můžete zdarma získat titul Thea 2: The Shattering. Jedná se o polskou tahovou strategii, která kombinuje prvky survivalu a karetní hry. Vše se odehrává ve fantasy zemi inspirované slovanskou mytologií. Příběh je na 15 hodin, ale celková herní doba je 40 hodin. Hru si můžete vyzvednout do 4. 4. 2022.

- Už zítra dojde k restartu testovacího serveru The Division 2. Na server bude nahrán nový režim. Na podrobnosti si musíme počkat.

- Podle nových spekulací má společnost Apple zvažovat vytvořit herní konzoli ve spolupráci s velkými herními vydavateli, včetně Ubisoftu a Capcomu. Firmy mají sloužit nejen pro poradenství, ale také v souvislosti s exkluzivním obsahem. Už v lednu se objevily zprávy, že Apple najal inženýry Xboxu.

- Na Steamu probíhá výprodej simulátorů. Se slevou si můžete koupit například české hry Arma 3 (6,99 eur), Euro Truck Simulator 2 (4,99 eur), American Truck Simulator (4,99 eur) nebo Space Enginners (11,89 eur). Dále Farming Simulator 22 (31,99 eur), Two Point Hospital (8,74 eur), SnowRunner (19,49 eur), House Flipper (10,49 eur), Escape Simulator (11,99 eur), Car Mechanic Simulator 2021 (18,26 eur), Train Sim World 2 (9,99 eur), Police Simulator (15,99 eur) nebo Wreckfest (11,99 eur).

- 12. 4. vyjde Wetlands Animal Pack pro Planet Zoo. S DLC objevíte taje mokřadů a osm různých druhů zvířat: kapybary, ptakopysky, vydry malé, kajmany brýlové, vodušky abok, buvoly arni, jeřáby mandžuské a čolky dunajské.