Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (obvykle v 5:30, ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Věděli jste, že 12. 9. je den videoher? Xbox na tento den nezapomněl a rozhodl se vzkázat do světa, že v dokonalém obývacím pokoji je místo pro každého. Sympatické prohlášení doplnil obrázek. Na něm je nejen Xbox Series X, ale také počítač, mobil, a hlavně konkurenční konzole PlayStation 5 a Nintendo Switch. Kam se zatoulal Xbox Series S, to netušíme.

- Ve velkém úniku z databáze GeForce Now se objevila také PC verze Halo 5: Guardians, kterou si fanoušci už dlouho přejí. Komunitní ředitel Brian Jarrard ze studia 343 Industries však tvrdí, že nic takového nechystají. Sama Nvidia přiznala, že seznam se skládá ze spekulativních titulů a her, které již vyšly.

- Systémová aktualizace 13.0.0 pro Nintendo Switch přidává podporu audia u Bluetooth. Sluchátka, reproduktory a další zvuková zařízení, která se připojují přes Bluetooth, lze nyní spárovat se Switchem pro zvukový výstup. Podporovány nejsou mikrofony.

- Kiichiro Urata, bývalý generální ředitel Capcomu pro USA a Evropu, se připojuje ke Sony Interactive Entertainment jako senior viceprezident a vedoucí divize Japan Asia Partner Development & Relations. Urata vedl Capcom od září 2011 do srpna 2021.

- Další progres. K vývojářům a partnerům se již brzy dostane nový hardware. Společnost Valve je totiž připravena odeslat dev kity Steam Decku.

- V Sony Pictures Entertainment připravují deset projektů ve spolupráci s herní divizí PlayStationu, včetně Uncharted, The Last of Us, Ghost of Tsushima a Twisted Metal.

- Tony Vinciquerra ze Sony Pictures ještě prozradil plán zefektivnit interní studia zaměřena na filmovou produkci a následné posílení herní divize. „Filmových studií je pravděpodobně příliš mnoho a v příštích pěti až deseti letech jich možná bude o jedno nebo dvě méně. Myslím, že další konsolidace proběhne v herním průmyslu,“ dodal Vinciquerra. Že by Sony chystala další akvizici herního studia?

- Naposled Sony koupila tým Firesprite zodpovědný za hry Playroom a Persistance. Hermen Hulst, šéf PlayStation Studios, nedávno uvedl, že další kroky společnosti v oblasti akvizic budou selektivní a uvážené.

- Ubisoft odkládá Rocksmith+. Vyjde v roce 2022. Čas navíc má zajistit, že půjde o nejlepší službu pro výuku hraní na kytaru.

- Nový trailer z Far Cry 6 je věnován možnostem na grafických kartách od AMD. Fidelity FX Super Resolution umožní užít si akční střílečku se zvýšenou snímkovou frekvencí. Ubisoft mluví až o 44% nárůstu.

- Italská společnost Digital Bros z divize 505 Games oznámila založení Nesting Games v Quebecu. Nové studio je složeno z několika bývalých vývojářů z Ubisoftu, kteří pracovali na Assassin's Creed Syndicate, Assassin's Creed Odyssey, Assassin's Creed Valhalla a Immortals Fenyx Rising. Ubisoft opustili, aby mohli pracovat na RPG titulech zaměřených na příběh, hratelnost a skvělé postavy. Chtějí se vzdálit od modelu obrovského otevřeného světa plného ikon s úkoly.

- Ve studiu Arkane pracují na problémech s plynulostí hry Deathloop na PC. Jde o prioritu vývojářů. Mnozí se domnívají, že problémy souvisejí s protipirátskou ochranou Denuvo.

- Marvel's Guardians of Galaxy naštěstí odklad nepotká. Akční adventura se superhrdiny je dokončena a vyjde 26. 10. tohoto roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One a Nintendo Switch. Od uvedení na trh bude podporovat DLSS a ray-tracing na PC. Zatím si užijte taneček: