Battlefield 2042 se přidává na seznam odložených her. Pro fanoušky multiplayerových bitev naštěstí nepůjde o dlouhé čekání. Battlefield 2042 není odložen na rok 2022, nýbrž z 22. 10. na 19. 11.

Za odklad může práce z domova v době globální pandemie koronaviru. Vývojové týmy Battlefieldu 2042 byly postaveny před nebývalou výzvu. V Electronic Arts doufali, že se tvůrci budou moci vrátit do studií, ale současné podmínky to stále neumožňují.

„Považujeme za důležité věnovat více času tomu, abychom mohli přinést hráčům naši vizi Battlefieldu 2042. Věříme ve hru, kterou vytváříme, a děkujeme vám za trpělivost při jejím dokončování,“ dočteme se na Twitteru.

Informace o veřejné betě se máme dozvědět ještě v průběhu tohoto měsíce. Osobně očekávám, že proběhne až koncem října.

Battlefield 2042 je určen pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Už tak příznivci série na nový díl čekají déle. Studio DICE si vzalo na vývoj hry rok navíc, aby měli vývojáři dostatek času co nejlépe využít možnosti nové generace konzolí. Na nich (společně s PC) bude podporováno až 128 hráčů, zatímco na PS4 a Xboxu One jich bude 64.

Konkurenční Call of Duty: Vanguard dorazí 5. 11. Tento víkend si akci zasazenou do druhé světové války můžete vyzkoušet ve veřejné betě. Více zde.