Dobré ráno. Ukázka světa Elden Ring v uniklých záběrech. Dying Light bude vylepšeno pro next-gen. Nová sekce v PlayStationu 5. ETS 2 a ATS bojují proti rakovině prsu. A další zprávičky.

- Shuhei Yoshida na Twitteru upozornil na novou sekci v digitálních obchodě PS5. Na hlavní stránce v PlayStation Store na PlayStation 5 se bude nacházet sekce „Nové hry“. V té máme snadno najít nedávno vydané tituly. Vzhled vypadá velmi podobě jako zbytek PS Store. Jeden z uživatelů upozornil, že podobná nabídka byla v evropské verzi PS Store na PS5 přítomna již od spuštění, ale od té doby byla nahrazena sekcí „Novinky tohoto týdne“, která neumožňuje zobrazení dalších her.

- CD Projekt RED najímá dalších 60 vývojářů na různé klíčové pozice pro Cyberpunk 2077, které se nutně netýkají opravy hry. Polské studio shání zejména 22 animátorů, od filmových scén až po gameplay, což naznačuje, že se mohou týkat slibovaného nového obsahu, zejména tajemné dvojice placených rozšíření ve stylu Zaklínače 3. Tento obsah by měl začít vycházet v roce 2022. Na začátku září vyšlo najevo, že na rozšíření pracuje 160 vývojářů. K nim se pravděpodobně přidá těchto 60.

- České studio SCS Software se prostřednictvím růžových stužek v Euro Truck Simulatoru 2 a American Truck Simulatoru opět připojuje k boji proti rakovině. Své kamiony si růžovými stužkami můžete ozdobit, když si koupíte Pink Ribbon Charity Pack pro jednu z těchto her. Veškerý výtěžek půjde charitativním organizacím bojujícím proti rakovině prsu u žen. DLC se prodává za 1,99 eur.

- Na PlayStation 5 dle všeho přichází Apple Music. Jeden uživatel se na Redditu pochlubil fotkou s možností stáhnout aplikaci do PS5. Když se ji pokusil stáhnout, objevila se chybová zpráva, že aplikace funguje pouze na PS4. To je standardní zpráva. Zajímavá je přítomnost aplikace v nabídce pro PS5. Možná jde o fázi testování. Aplikace se objevuje pouze pro americké účty. Vzhledem k tomu, že služba Apple Music je již dostupná na několika dalších zařízeních, nebylo by překvapením, kdyby se objevila i na PlayStationu 5.

- Ubisoft možná nechtěně odhalil datum vydání Rainbow Six Extraction. PvE akce by podle aktualizovaného příspěvku na oficiálních stránkách měla vyjít 20. 1. 2022. Ubisoft dříve uvedl pouze leden nadcházejícího roku.

- Dying Light bude vylepšeno pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Hra v budoucnu obdrží bezplatný patch, aby lépe fungovala na nové generaci konzolí. Dosud si tuhle zombie akci s parkourem můžete zahrát pouze ve zpětné kompatibilitě. Hádám, že aktualizace dorazí před vydáním Dying Light 2. To je v naplánováno na 4. 2. 2022.

- Těžařská a rybářská místa se v New World zaplňují boti, kteří shromažďují zdroje a poté je prodávají za aktuální tržní cenu. To brání ostatním hráčům v přístupu na místa a také narušuje ekonomiku hry. Amazon plánuje odstranit tisíce účtů, které byly získány podvodně, aby narušovaly hraní. Vývojáři podle svých slov berou tyto zprávy vážně a jsou odhodláni zajistit férové hraní.

- U New World ještě zůstaneme. Amazon znovu odložil možnost přesunu na jiný server. Nové termíny byly stanoveny na 18. až 22. 10. Na přesné datum si ještě musíme počkat. Vývojáři funkci odložili, aby zajistili její hladký chod.

- Rocket League se spojuje s Batmanem. V rámci halloweenské události, která běží od 14. 10., máte možnost získat Batmobil, zahrát si režim Rumble inspirovaný DC a obdržet další jedinečné odměny spojené s Batmanem.

- Remasterovaná trilogie GTA se nejspíš chystá na Steam. Nasvědčují tomu nálezy v aktualizovaných souborech aplikace Rockstar Games Launcher. Tituly jsou označeny jako gta3unreal, gtavcunreal a gtasaunreal. Jak víme, předělávky GTA 3, GTA: Vice City a GTA: San Andreas poběží na Unreal Enginu 4. Rockstar při oznámení trilogie uvedl, že PC verze bude přes Rockstar Games Launcher.

- Svět Elden Ringu bude výrazně odlišný od Dark Souls, Bloodborne a Sekiro: Shadows Die Twice. Dokládají to nejen dřívější informace od studia FromSoftware, ale také krátké gameplay záběry. Ty byly pořízeny z Xbox One verze a unikly na internet. Na nich vidíme hlavního hrdinu stojícího na hoře. Nad ním se tyčí obrovský zářící strom. Před ním se nachází středověká pevnost, v dálce věz, náznaky lesa a bažiny. Tady verze na Twitteru.

CO SI PŘEČÍST DÁL?

Na našich stránkách Indian-tv.cz, Nerdfix.cz a TechFeed.cz najdete spoustu dalších zajímavých článků. Aby vám neuniklo nic zajímavého z posledních dnů, tak níže menší přehled:

Valve vyhazuje hry ze Steamu a konkurenční Epic je vítá – Katalog Steamu bude chudší o hry postavené na technologii blockchain, která umožňuje obchodování/výměnu s NFT a kryptoměnou. Společnost Valve tyto hry zakázala v aktualizovaných podmínkách.

Nové trailery ze Suicide Squad: Kill the Justice League a Gotham Knights – V rámci DC FanDome jsme se v sobotu večer dočkali nových trailerů ze dvou očekávaných her. Liga spravedlnosti se předvedla ve vyčerpávajícím příběhovém traileru. Ten je složen přímo z in-game cut-scén a ukazuje řadu nových věcí, včetně toho, na co se můžeme přibližně těšit po grafické stránce. Gotham Knights se zase pochlubili gameplay trailerem zaměřeném na záhadný Soví tribunál.

Spekulace okolo GTA: The Trilogy pokračují – Na internet se dostaly údajné minimální a doporučené požadavky. Podle nich budou remaster náročnější než GTA 5. K tomu pro vás máme nepotvrzené detaily o tom, co v trilogii GTA bude vylepšeno.

Předobjednávky Xbox ledničky se spustí 19. 10. Cena je rozumná – Věta „Xbox nad Chill“ brzy dostane nový, doslovný význam. V úterý spustí Microsoft předobjednávky miniledničky stylizované do podoby konzole Xbox Series X. K zákazníkům a na pulty obchodů pak poputuje v prosinci/decembri.

Epický trailer ukazuje Batmana v jeho nejagresivnější formě – Zlatým hřebem DC FanDome byla ukázka nejnovějšího Batmana, kterého si zahraje Robert Pattinson. Bdělý strážce nevinných se v něm ukazuje, jako nelítostná agresivní mašina, se kterou cloumají emoce.

Batwoman se ukazuje v nadcházející sérii, kde nebude chybět ani Batwingův oblek – Batwoman patří mezi ty kontroverznější DC seriály, které kvalitou zrovna neoplývají. Nicméně fanoušci seriálu se mohou těšit na třetí sérii, která má zbrusu nový trailer.