Kooperativní sci-fi looter-shooter hru Outriders od People Can Fly si vyzkoušíme zdarma v rámci demoverze. Polské studio, které je podepsáno za tituly Bulletstorm, Gears of War: Judgment a Painkiller, se rozhodlo uvolnit před vydáním bezplatnou ukázku, aby si každý novinku mohl zahrát a rozhodnout se, zda ho bude bavit.

Demo Outriders bude dostupné od 25. 2. na PlayStation 5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC (přes Steam a GeForce Now). K odemčení dojde v 18:00 našeho času a stahovat budete přibližně 24 GB na PC a 22 GB na konzolích.

Demoverze obsáhne všechny čtyři třídy hrdinů během prologu a úvodní kapitoly. Chybět nebude podpora kooperace, včetně cross-play. Po poražení prvního bosse se můžete vrhnout na řadu vedlejších misí, které mají motivovat k průzkumu sci-fi světa.

Demo nemá žádný časový limit. Místo toho má limit do sedmé úrovně. Z toho důvodu bude možné progres přenést do plné verze Outriders. Důležité je zachovat akorát platformu. Systémové požadavky zde.

Plná verze Outriders vyjde 1. 4. letošního roku na PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Příběhová kampaň bude mít 40 hodin. Je ale pouze začátkem nového akčního dobrodružství. Po dohrání kampaně se dostanete k takzvaným expedicím. Ty jsou popisovány jako náročné výzvy rozšiřující děj. Expedice jsou navrženy pro zkušené a sehrané týmy s nejlepším vybavením a dokonalou konfigurací hrdinů. Jinými slovy můžete očekávat velmi vysokou úroveň obtížnosti. Vývojáři odmítli, že by šlo o recyklaci kampaně.

Outriders je kooperativní střílečka zasazena do neotřelého, temného a bezútěšného sci-fi universa. Svět se jmenuje Enoch a ovlivňuje ho záhadná anomálie. Hranice Enochu nabízejí malebné lesy poseté houbovými porosty, údolí, impozantní města, kaňony a další zajímavosti.

Přečtěte si také: Svérázná pravidla přežití pro střílečku Outriders