Polské studio People Can Fly, které je podepsáno za sérií Gears of War, Fortnite: Save the World a Bulletstorm, dává vědět o své připravované kooperativní střílečce Outriders. Minutu a půl dlouhý trailer nás seznamujte s mantrami pro přežití, tedy pravidly, která byste měli znát, abyste dokázali v nebezpečném světě přežít.

Outriders to bere od podlahy a vzkazuje nám, že byste se neměli bát, rozhodně se neschovávat za překážkami a rovnou se vrhnout na nepřítele. Když k tomu dáte průchod svým schopnostem, tak uděláte rozhodně dobře. Těmito dvěma styly dokážete zmasakrovat protivníky a získat zpět své zdraví, abyste mohli pokračovat v nekončící bitvě.

Podstata je síla - ovládněte bojiště ničivými silami. Cooldowny jsou krátké a síly jsou často používány, takže se nespoléhejte jen na kulky.

Zabijte, abyste se vyléčili - všichni Outriders se uzdraví tím, že způsobí poškození. Na planetě Enoch nejsou žádné léky, injekce ani zdravotní regenerace. Agrese je klíčem k přežití a prosperitě v srdci bitvy.

Kryt je pro zbabělce - krytí vás nezachrání, ve hře si můžete koupit jen čas. Vyberte své nejlepší zbraně a vrhněte se do boje jako první.

Myslete agresivně - to je vůdčí filozofie pro přežití. Být agresivní na bojišti je klíčovou ingrediencí k úspěchu. 

Dobrá zpráva, v Outriders nebudou žádné mikrotransakce a nejde o live-service titul. Místo toho je slibována plnohodnotná cross-play podpora se všemi verzemi a bezplatné vylepšení PS4 a Xbox One verzí pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Pokud vás Outriders zaujali, tak příběhová kampaň bude mít 40 hodin. Je ale pouze začátkem nového akčního dobrodružství. Po dohrání kampaně se dostanete k takzvaným expedicím. Ty jsou popisovány jako náročné výzvy rozšiřující děj. Expedice jsou navrženy pro zkušené a sehrané týmy s nejlepším vybavením a dokonalou konfigurací hrdinů. Jinými slovy můžete očekávat velmi vysokou úroveň obtížnosti. Vývojáři odmítli, že by šlo o recyklaci kampaně.

Outriders je kooperativní střílečka zasazena do neotřelého, temného a bezútěšného sci-fi universa. Svět se jmenuje Enoch a ovlivňuje ho záhadná anomálie. Hranice Enochu nabízejí malebné lesy poseté houbovými porosty, údolí, impozantní města, kaňony a další zajímavosti.

Outriders vycházejí 2. 2. 2021 na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a PC. Později se dostane i na Google Stadia.

Přečtěte si také: Chystaní Outriders ukazují herní třídu Technomancer