Už to bude 20 let, co je tady s námi série Far Cry. První díl vytvořilo německé studio Crytek jako premiéru svého CryEnginu, ale potom se vývojáři nechali zlákat nabídkou Electronic Arts na trilogii nové střílečky a dali světu značku Crysis. Far Cry se ujal Ubisoft Montreal, který přivedl na svět nejprve porty jedničky pro různé konzole a o čtyři roky později druhý díl zasazený do Afriky.

Od té doby vznikly další čtyři hlavní díly a devět spin-offů, včetně u mě oblíbeného Far Cry Primal odehrávajícím se v době kamenné a samostatného rozšíření Far Cry 3 s názvem Blood Dragon. Vizuální styl hry byl inspirován akčními filmy z 80. let, zejména těmi, v nichž hrál Arnold Schwarzenegger (Terminátor, Predátor) a Sylvester Stallone (Rocky, Rambo).

Série Far Cry se proslavila zejména zajímavými padouchy. Pokud se s nimi chcete seznámit, tak v obchodech Ubisoft Store, Steam, PlayStation Store a Xbox Store najdete slevy na jednotlivé díly Far Cry a jejich přídavky až 85 procent.

Posledním dílem je Far Cry 6 z roku 2021, kterému se stejnou šablonou dochází dech. V rámci značky se mají chystat dva projekty; jeden singleplayerový a druhý multiplayerový. První má mít nelineární a dynamický příběh, ale současně také časový limit. Během určitého času musíme zachránit svou rodinu, kterou unesla konspirační skupina známá jako Sons of Truth (Synové pravdy). Multiplayerové Far Cry má být naopak drsnou extrakční střílečkou zasazenou do fiktivní lokace na Aljašce.