Pokračují spekulace o budoucnosti série Far Cry. Po detailech o plnohodnotném sedmém díle přichází na řadu druhý projekt. Tím je multiplayerová střílečka interně označována jako projekt Maverick.

Podle informací, které získal server Insider-Gaming, je projekt Maverick extrakční střílečkou zasazenou do fiktivní lokace na Aljašce. Jmenovat se má Alashnica a po dějové stránce se hráči do této oblasti měli dostat kvůli příslibu svobody. Čeká je ale země plná chaosu, nástrah a násilí. Důvěra mezi lidmi tady prakticky neexistuje.

Aby hráči přežili, budou muset hledat zdroje. Do toho se počítá lovení zvířat pro maso a kůži, sbírání rostlin pro výrobu lékárniček a mechanických součástek pro složení a vylepšování zbraní.

Hra bude obsahovat úkryt, který bude sloužit jako operační základna výprav a kde budete moci skladovat suroviny, případně je sdílet s ostatními hráči. V průběhu hraní budete sbírat předměty, plnit úkoly a poté pokračovat v dobrodružství. Hráči se tak mohou spojit a sdílet stejný úkryt a kořist. Spolupráce bude důležitá, protože permanentní smrt znamená, že na výpravě o všechno přijdete. Jediné, co zůstane, tak jsou věci v úkrytu. Bude tak nutné zvažovat riziko a potenciální odměnu.

Vydání je prý plánováno na duben 2025, přičemž alfa verze má být testována v první polovině roku 2024. Potom je tady projekt Blackbird. Má jít o plnohodnotné Far Cry s nelineárním a dynamickým příběhem. Více zde.