V dnešním State of Play (souhrn) byla plnohodnotně odhalena bojovka Street Fighter 6, která vyjde v roce 2023 na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Po gameplay traileru přicházejí zajímavé detaily.

Capcom láká na zbrusu novou éru Street Fighteru se stylovými mechanikami pro vyjádření vaší kreativity, živými postavami a novými režimy. Šestý díl má být nabitý obsahem a dalšími způsoby hraní pro každého, ať už jste v komunitě bojových her nováčkem, nebo jste její součástí od vydání Street Fighteru v roce 1987.

Ve Street Fighter 6 nemohou chybět dříve oblíbené režimy, tedy arkádový mód, online zápasy, trénink, lokální versus bitvy a další. Tohle vše najdete pod Fighting Ground, které doplní dva zcela nové režimy nazvané World Tour a Battle Hub.

World Tour je popisován jako pohlcující příběhový zážitek pro jednoho hráče, který posouvá hranice toho, co je bojová hra a umožňuje hráčům zanechat svůj vlastní odkaz se svým avatarem. Battle Hub je zase destinace, která hráčům poskytuje nové a jedinečné způsoby zapojení, komunikace a interakce.

Capcom si zakládá na hyperrealistickém zpracování, které je umožněno díky využití RE Enginu, jenž pohání také Resident Evil 7, Resident Evil Village a Devil May Cry 5. Po kůži se budou valit krůpěje potu, svaly se při použití napnou a okvětní lístky třešňových květů se budou třepotat a vířit v souladu s pohybem postavy. Do toho si představte klasické výbušné cákance barvy a graffiti.

Vrací se hrdinové jako Ryu, Chun-Li a Luke, kteří prošli změnou designu. K nim se přidává zbrusu nová tvář jménem Jamie, jenž do hry vnese svůj vlastní styl díky nepředvídatelné sadě pohybů založené na opileckém boxu, včetně breakdancingu.

Vývojáři představili ještě Drive System, měřidlo, které budete muset moudře spravovat a které je plné kreativity. Můžete ho využít k provedení pěti různých technik, které mohou snadno vylepšit váš útok nebo obranu.

Do toho přicházejí ještě nové možnosti typu ovládání. Veteráni mohou očekávat klasický typ ovládání se šesti tlačítky. Novinkou ve Street Fighter 6 je Modern Control Type s jednodušším ovládáním a možností provést speciální pohyb kombinací tlačítka Special Move a jednoho směru. To je ideální pro nové hráče nebo pro ty, pro které bylo klasické ovládání v minulosti příliš obtížné.

Na samém závěru přichází oznámení v podobě komentáře v reálném čase. Capcom spolupracuje se známými komentátory FGC (Fight Game Community) a dalšími známými tvářemi, aby jejich hlasy zakomponoval přímo do hry. Jejich hlasy budou komentovat, co se děje na obrazovce stejně jako na skutečném turnaji.