Přes 9,3 milionu prodaných kopií remaku Resident Evil 2 a 5 milionů prodaných kopií remaku Resident Evil 3 bylo jasným důkazem toho, že se jednoho dne dočkáme předělávky i čtvrtého dílu. Několikrát ho zmiňovali nejrůznější insideři a dnes přišlo oficiální oznámení a rovnou s trailerem, prvními detaily a datem vydání.

„Když hra Resident Evil 4 vyšla poprvé, způsobila revoluci v sérii Resident Evil svým novým herním stylem, který kombinoval prvky akce, střílení a správy zdrojů, a následně nastavila standard pro budoucí tituly Resident Evil,“ píše Capcom.

Tentokrát Capcom připravuje Resident Evil 4 tak, aby dosáhl nejmodernější kvality survival hororu vhodného pro rok 2023 a zároveň zachoval podstatu původní hry.

„Naším cílem je, aby hra byla fanouškům série důvěrně známá a zároveň působila svěžím dojmem. Toho dosáhneme přepracováním příběhu hry při zachování jejího směřování, modernizací grafiky a aktualizací ovládání na moderní standard.“

PŘÍBĚH

  • Od biologické katastrofy v Racoon City uplynulo šest let.
  • Leon S. Kennedy, jeden z těch, kteří incident přežili, byl naverbován jako agent podřízený přímo prezidentovi.
  • Se zkušenostmi z mnoha misí v zádech je Leon vyslán, aby zachránil unesenou dceru prezidenta Spojených států.
  • Vystopuje ji do odlehlé evropské vesnice, kde je s vesničany něco strašlivě v nepořádku.
  • A opona se zvedá nad tímto příběhem vyčerpávajícího hororu o přežití a záchraně.

Těšit se můžete už 24. 3. 2023, kdy Resident Evil 4 remake vyjde na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC. Budoucí majitelé PlayStation VR2 se mohou těšit na nějaký nespecifikovaný obsah, jenž je ve vývoji.