Před několika týdny tvůrci vesmírného RPG Starfield ze studia Bethesda Game Studios nabídli v jednom ze svých vývojářských deníků první pohled na robotího společníka jménem Vasco. Jde o vůbec prvního společníka, kterého jsme mohli krátce vidět přímo v záběrech z herního enginu, a tak nyní následuje další video, které se zaměřuje pouze na Vasca.

Vasco je raný model společnosti Lunar Robotics a byl vytvořen tak, aby vyhovoval požadavkům mise frakce Constellation, do níž budeme patřit i my jako hráči. Jedná se o průmyslový stroj, který je dobře stavěný na vesmírné cestování, přičemž je zároveň jakožto dvounohý model schopný překonávat náročný terén, nést náklad a zvládat přežití. Dokonce má k dispozici obranné prostředky, tedy zbraně, tvůrci však Vasca popisují jako robota s mírumilovným účelem.

Vývojáři zároveň ve videu prohlásili, že i když už má tento robot něco za sebou, jedná se o spolehlivého společníka, na kterého se může každý hráč v roli průzkumníka vesmíru spolehnout. Nezbývá tedy než doufat, že ho Bethesda Game Studios vybaví také pořádnou umělou inteligencí, aby nebyl spíše překážka jako tolik společníků v sériích The Elder Scrolls a Fallout. Každý z nás si nejspíš vzpomene na někoho, kdo fungoval vždy spíš jako zbytečná zarážka dveří a mobilní úložiště přebytečného nákladu než jako opravdový parťák. I když ta možnost nést přebytečný náklad vlastně není nikdy úplně k zahození.

Na internet navíc unikly další obrázky z vývoje verze hry Starfield, které jsou s největší pravděpodobností z roku 2018 nebo 2017. Galerie navazuje na screenshoty ze včerejšího článku, kde jsme vám přinesli i vyjádření jednoho veterána Bethesdy. Ten se nechal slyšet, že hráči při hraní Starfieldu přijdou o rozum. Opět se jedná o neoficiální obrázky, které nezveřejnila společnost Bethesda. Prohlédnout si každopádně můžete součásti a interiér základny, pravděpodobně na Měsíci nebo v nějaké vzdálené soustavě.

Starfield vyjde 11. listopadu/novembra 2022 ve verzi pro PC (Steam, Microsoft Store) a Xbox Series X|S. Hra bude ode dne vydání součástí nabídky Game Passu.