Tvůrci očekávaného vesmírného RPG Starfield ze studia Bethesda Game Studios se zjevně rozhodli, že budou aktivní až do samého konce letošního roku, a tak jsme se teprve nedávno dočkali vydání nového konceptu, který láká na návštěvu hustých džunglí. Samozřejmě mimo naši planetu.

Dosud jsme koneckonců na všech obrazových materiálech spojených s novinkou od tvůrců ságy The Elder Scrolls vídali převážně vyprahlé, nehostinné či hustě zastavěné prostředí, nový koncept byl však zveřejněn společně s tvrzením, že na svých cestách navštívíme i lokality plné vegetace a života.

Ti, kteří na oficiálním webu přihlásili e-mailovou adresu do programu Constellation, jenž slouží jako obdoba odběru herních novinek a občasných rádoby exkluzivních materiálů, pak ve svých schránkách mohou najít odkaz na krátké video. V něm kreativní ředitel Todd Howard přeje všem fanouškům šťastné Vánoce a také tvrdí, že se už tvůrci těší, až nám v průběhu příštího roku Starfield naplno ukážou. Také jsme se touto cestou dočkali ujištění, že tento rok udělali zaměstnanci Bethesdy Game Studios při vývoji chystaného RPG velký pokrok.

Starfield vyjde 11. listopadu/novembra 2022 ve verzi pro PC (Steam, Microsoft Store) a Xbox Series X|S. Hra bude ode dne vydání součástí nabídky Game Passu.