Todd Howard z Bethesdy Game Studios si rád hraje s čísly a násobky a některá jeho tvrzení, která souvisí s počty či statistikami, již zlidověla. Stačí si vzpomenout na sliby ohledně 200 různých konců Falloutu 3, nekonečného množství questů ve Skyrimu či šestnáctinásobné množství detailů ve Falloutu 76 ve srovnání se čtvrtým dílem. A teď přichází s další zajímavou cifrou.

Todd Howard krátce vystoupil na prezentaci Xboxu v rámci právě probíhající akce Tokyo Game Show 2021, aby fanouškům přislíbil japonský dabing chystaného vesmírného RPG Starfield. Kompletní japonské lokalizace se mimochodem dočká také chystaná multiplayerová střílečka Redfall od studia Arkane, která vyjde v příštím roce. Představitel Bethesdy Game Studios však v první řadě prozradil, že Starfield obsahuje více než 150 tisíc řádků dialogů. Jinými slovy, bude to zjevně dost rozsáhlý a ukecaný projekt.

V souvislosti se Skyrimem se neoficiálně hovoří o zhruba 60 tisících řádcích dialogů, zatímco v případě Falloutu 4 se má tento údaj pohybovat okolo počtu 110 tisíc. Starfield by tedy mohl nabídnout více než dvojnásobné množství dialogů, než jaké najdeme v pátém díle ságy The Elder Scrolls, ale... známe Todda Howarda a jeho již zmíněné čarování s čísly. Prozatím tedy raději berme těch 150 tisíc řádků dialogu ve Starfieldu s rezervou, nedělejme za Howarda jeho oblíbenou práci s násobením obecných statistik a doufejme, že nejde jen o sladké malé lži.

Starfield vyjde 11. listopadu/novembra 2022 ve verzi pro PC a Xbox Series X|S. Hra bude ode dne vydání součástí nabídky Game Passu.