Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Ambiciózní modifikace Witchcraft and Wizardry pro Minecraft je dostupná pro všechny. Každý si můžete stáhnout komplexní prostředí z Harryho Pottera, včetně Bradavic a Šikmé uličky. Nejde ale pouze o prostředí, v Minecraftu se můžete chopit své hůlky a vydat se na dobrodružství a boj s nepřáteli. A nezapomeňte si létající koště.

- Veteráni DayZ - Dean Hall a Brian Hicks - společně pracují na masivní survival hře. Dean Hall byl tvůrcem původního modu DayZ pro Armu 2 a poté pracoval v Bohemia Interactive na samotném DayZ. V roce 2014 odešel a založil Rocketwerkz. Brian Hicks byl kreativním ředitelem DayZ a s Bohemia Interactive se rozloučil v roce 2018, krátce před vypuštění 1.0 verze hry.

- Společnosti si zaregistrovaly nové ochranné známky. Bandai Namco si chrání Battle Alliance, Scarlet Nexus a Arithmetica. Capcom si v Japonsku zaregistroval Adelion a přidal i logo se stylizovaným textem a červenou siluetou lva.

- Capcom posílá asijským hráčům průzkum zaměřený na remaky série Resident Evil a ptá se jich, zda by si koupili další remake a zda mají o remake zájem.

- 505 Games prostřednictvím ukázky Photo módu lákají na PC verzi Death Stranding, která vyjde 2. 6. 2020.

- Gears 5 se nabízí ve zkušební verzi. Trial verze střílečky je dostupná pro Windows 10 a Xbox One do 12. 4. PC verzi najdete na Steamu a Windows Store, zatímco pro hraní na Xboxu One musíte mít předplatné Xbox Live Gold, případně Game Pass Ultimate.

- Retro konzole Amico dokázala za týden nasbírat 10 tisíc předobjednávek. Retro verze zahrnuje dva ovladače a šest her. Stojí mezi 249 a 279 dolary.

- Charles Leclerc z týmu Ferrari vyhrál virtuální Velkou cenu Austrálie, zatímco Lando Norris měl problémy a místo závodění se musel spokojit s komentováním. Ve svém streamu pak F1 2019 odinstaloval. Závod jste mohli sledovat v neděli od 21:00 na programu Sport2. Záznam najdete také na YouTube:

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: