Aktualizace: O víkendu korejská ratingová agentura udělila věkové doporučení dosud neoznámené definitivní edici druhé Mafie. Dnes tu máme druhé potvrzení. Tchajwanská herní asociace také hodnotila Mafia 2 Definitive Edition, ovšem k tomu i Mafia 3 Definitive Edition. Vypadá to, že společnost 2K Games plánuje obě hry vydat v definitivní edici.

Dle dostupných informací mají Mafia 2 Definitive Edition a Mafia 3 Definitive Edition vyjít na PlayStation 4, Xbox One a PC.

Je zvláštní, že by třetí Mafie dorazila v definitivní edici, protože původní verze této hry nebyla tolik oblíbená a vyšla na současnou generaci konzolí a PC. Ledaže by trojka takto mířila na Nintendo Switch, což by mi dávalo smysl. Chytřejší budeme po oficiálním oznámení.

Každopádně, očekáváme, že obě definitivní edice se pochlubí vylepšeným grafickým kabátkem, lepšími efekty a kompletním obsahem.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

O remasteru legendárního druhého dílu Mafie se mluví už pěknou dobu a existují důkazy, že se skutečně blíží. Za pravdu jim dávají nové informace. V Koreji obdržela rating Mafia II: Definitive Edition. Vypadá to, že návrat do ulic Empire Bay je opravdu blízko.

Lze předpokládat, že Mafia II: Definitive Edition vyjde na PlayStation 4, Xbox One a PC. Ve hře je ale také Nintendo Switch, na které Take-Two postupně vydává své hry. Korejský rating ale platformy neuvádí.

Mafie 2 původně vyšla v létě 2010 na PC, PS3 a Xbox 360. Hra obdržela tři dodatečné balíčky. Očekáváme, že tato DLC budou součástí i definitivní edice společně s vylepšenou grafikou.

PŘÍBĚH Z MAFIÁNSKÉHO PROSTŘEDÍ

Mafia II vypráví příběh z mafiánského prostředí, který se odehrává koncem čtyřicátých a počátkem padesátých let minulého století. Děj ztvárněný ve stylu hollywoodského filmu je plný autentických postav, jež žijí své životy v rušném městě. Čekají vás strhující automobilové honičky i přestřelky, při nichž vás bude mrazit v zádech, a samozřejmě poutavý a napínavý děj.

DODATEČNÉ BALÍČKY

THE BETRAYAL OF JIMMY

Rozšíření The Betrayal of Jimmy je takřka arkádovým pojetím zážitku, který Mafie II nabízí. Tým převzal ty nejzábavnější prvky ze hry: střelbu, jízdu, loupení apod. v otevřeném světě, a proměnil je v bodově hodnocené řádění.

Když se Jimmy stane obětí podrazu a netuší, co se děje, začne přijímat úkoly od různých kriminálních rodin ve snaze odhalit pravdu. Setkáte se zde s několika novými rodinami, ovšem některé z postav se vyskytují ve více příběhových liniích, včetně hlavního protagonisty - nádherného města Empire Bay. Díky 25 rozmanitým misím slibuje The Betrayal of Jimmy vydatné rozšíření herního zážitku.

JIMMY'S VENDETTA

V doplňku Jimmy's Vendetta se znovu potkáváme s rázným surovcem Jimmym, který se právě nachází ve vězení. Strávil zde posledních 15 let, neboť byl během jednoho svého kontraktu zrazen zaměstnavatelem. Jimmymu se podaří využít vězeňské vzpoury a uniknout v bedně s prádlem. Když se dostane zpět do Empire Bay, začne pracovat na plánu pomstít se dvěma vůdcům mafiánských rodin, které viní ze zrady. Chce, aby jejich impéria padla!

JOE'S ADVENTURES

V doplňku Joe's Adventures může hráč převzít roli Joea Barbara - Vitova přítele. Joe znal Vita od útlého dětství a jejich vztah neměl chybu, než byl ovšem Vito poslán do vězení. Toto rozšíření nabízí odpověď na otázku, co se dělo v Empire Bay, zatímco se Vito nacházel za mřížemi. Hráč se navíc nedozví jen o tom, co Joe dělal během Vitových „ztracených let", ale odkryje také některá tajemství spojená se Scalettovým odsouzením.