Vývojáři z Jižní Koreje už dlouho nevytvářejí hry pouze pro specifický asijský trh. Se svými tituly se snaží ohromit hráče po celém světě. Toho si má všímat také Sony, která se má snažit s několika velkými korejskými studii navázat užší spolupráci. Cílem japonské společnosti má být více exkluzivit pro PS5 a také zajímavé hry pro chytré telefony a tablety. Jmenovat se sluší velmi úspěšné hry PUBG a Black Desert, které v Jižní Koreji vznikly.

Sony si má všímat potenciálu Jižní Koreje, z které se stává zajímavé vývojové centrum mířící za hranice online her pro počítače a mobily, píše server MTN Korea. Podle něj Sony usiluje o spolupráci se studiemi Pearl Abyss, NCSoft, Com2uS a Neowiz Games.

V Pearl Abyss pracují na zajímavě vypadající akční RPG adventuře Crimson Desert. Jde o odnož populárního masivně multiplayerového RPG titulu Black Desert. V NCsoft mimo jiné chystají masivně multiplayerovou sci-fi střílečku Project LLL a strategické RPG Blade & Soul S. Com2uS jsou vývojáři mobilních her, mj. Summoners War. A Neowiz Games ohromili svět soulslike akcí Lies of P, která vyjde 19. 9. letošního roku nejen na poslední dvě generace PlayStationu, nýbrž také na PC a Xbox, včetně Game Passu.

Zaměření Sony na korejská studia dokládá spolupráce s firmou Shift Up, která pro PS5 chystá akci Stellar Blade. Navíc konflikt mezi vládami Jižní Koreje a Japonska nedávno dosáhl bodu řešení, což Sony mělo uvolnit ruce k dalšímu jednání, včetně kapitálových investic s cílem zajistit časový exkluzivní obsah. Také se má prý jednat o součást odporu proti akvizici Activisionu Blizzard společností Microsoft.

Podle těchto informací hodlá Sony pokračovat v podpoře jiných studií, aby měla pro PS5 časově exkluzivní obsah, jako to udělala u Ghostwire: Tokyo a Deathloop od Bethesdy, Stray, Kena: Bridge of Spirits, Tchia či Silent Hill 2 Remake. To je přesně ten agresivní přístup, který vadí Microsoftu.