Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Nadcházející off-road simulátor SnowRunner bude mít české titulky. Distributorská společnost Playman je potvrdila u PC a PS4 verze. U Xboxu One bohužel potvrzeny nebyly, distributor si není jist, zda budou fungovat. Případné potvrzení bude po vydání hry - 28. 4. 2020.

- THQ Nordic může opět nakupovat a expandovat. Mateřská společnost Embracer Group poskytla skupině 164 milionů dolarů. Tyto peníze mají THQ Nordic pomoci v expanzi a rozšířit její dynamiku. V tiskové zprávě se přímo píše o koupi vydavatelů her, vývojových studií nebo jiných aktivit. Skupinu v současné době tvoří 32 interních studií pro vývoj her, včetně Koch Media / Deep Silver, českého Warhorse Studios nebo Sabre Interactive.

- Ratingová agentura ESRB pro hodnocení her vydaných v Severní Americe odmítla spekulace, že by kvůli nouzovému provozu mělo dojít k odkladu chystaných her. Pracovníci ESRB pracují z domova od 16. 3. 2020 a dosud společnost nezaznamenala žádné zpoždění. To japonská CERO uvedla, že ratingové procesy závisí na recenzentech, kteří chodí k nim do kanceláře, což není možné, když je CERO zavřeno.

- Forza Street nastartuje své motory 5. 5. 2020 pro mobilní operační systémy Android a iOS. Předběžné registrace jsou možné na Google Play a Galaxy Store. Závody budou zdarma, ale jisté nákazy v ní budou, pravděpodobně koupě kreditů.

- Podle nových spekulací zvažuje EA odstranění Ronaldinha z FIFA 20 po aféře s falešným pasem. Ronaldo de Assis Moreira použil falešný pas v Paraguayi, což bývalému hráči FC Barcelona vyneslo měsíc ve vězení, které po zaplacení kauce opustil. Bývalá hvězda je nyní v domácím vězení. Ronaldinho by tedy mohl být odstraněn z režimu Ultimate Team.

- Nedávno oznámený remaster Saints Row: The Third vyvolal na internetu menší kritiku, kdy hráči na sociální sítě psali, že se nikdo neprosil o předělávku staré hry. Místo ní chtějí zbrusu novou hru. Jeden doplnit, že by neměla obsahovat mimozemské srač**. Studio Volition, které sérii Saints Row vytvořilo, reagovalo a připomnělo, že právě u nich vzniká Saints Row 5, zatímco Saints Row: The Third Remastered má na starost tým Sperasoft.

- Na PC a PlayStationu 4 si můžete od dnešního dne do 13. 4. bezplatně zahrát arkádové open-world závody The Crew 2 od Ubisoftu. Na PS4 je nutné mít PlayStation Plus. Již nyní můžete hru předběžně stáhnout z Uplay a PS Store.

- Do neděle 12. 4. je také možné vyzkoušet si střílečku Gears 5 na PC (Microsoft Store a Steam) a Xboxu One. Na konzoli je nutné mít aktivní předplatné Xbox Live Gold. Pokud budete mít dostatek času, příběhovou kampaň je možné dohrát za přibližně 15 hodin. Zahrát si ale můžete i mnoho multiplayerových módů.

- Uplay + za poloviční cenu. Ubisoft nabízí své předplatné s více než stovkou plných PC her za 6,99 euro na měsíc. Zahrát si můžete například plné verze titulů Ghost Recon: Breakpoint, Assassin’s Creed Odyssey Ultimate Edition, The Division 2 či Rainbow Six Siege.

- Na české lokalizaci psychologického hororu Someday You'll Return se podílel Filip Ženíšek. Hra s českými titulky vyjde na PC přesně 5. 5. 2020. Později mají následovat verze pro PS4 a Xbox One.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: