Tak vše je nakonec jinak. E3 2020 pro letošní rok byla kompletně zrušena, včetně dříve avizovaného vysílání, ve kterém by jednotlivé společnosti a vývojáři představili světu své nadcházející hry, případně Microsoft svůj Xbox Series X.

Veletrh E3 se měl uskutečnit v červnu v Los Angeles. Z důvodu celosvětové pandemie koronaviru Covid-19 byla ale akce nedávno zrušena a organizátoři plánovali, že místo toho s jednotlivými společnostmi a studiemi uspořádají digitální událost. To jim ale nevyšlo. Mluvčí ESA v rozhovoru s PCGamerem potvrdil, že letos nebude ani online verze E3.

Druhým dechem mluvčí dodat, že ESA bude spolupracovat se společnostmi a spolupracovat s nimi na individuálních oznámeních, a to i v rámci stránek E3expo.com. Co to přesně znamená, to v současné době nevíme. Můžeme ale nejspíš očekávat, že ESA bude na svých stránkách sdílet některá oznámení.

Náhradou za větší, společnou akci bude Summer of Gaming od IGN. Při této události se máme dozvědět novinky související s novou generací konzolí. Už nyní má IGN domluvené partnery jako 2K, Square Enix, SEGA, Bandai Namco, Amazon, Google Stadia, Twitter, THQ Nordic nebo Devolver Digital. Akci bude možné sledovat na všech populárních platformách, včetně Instagramu, Facebooku, Twitteru, Mixeru nebo Twitche.

I přes situaci ve světě nedávno ESA oznámila, že E3 2021 se uskuteční od 15. do 17. 6. 2021 v Los Angeles. "Těšíme se, že v roce 2021 spojíme naše odvětví a komunitu. Představíme novou podobu E3," dodal mluvčí.

MICROSOFT NADÁLE VYHODNOCUJE SITUACI

Mezitím se na internetu objevila zpráva, že Microsoft plánuje všechna svá velká oznámení formou digitálních událostí, a to až do července 2021. To by znamenalo, že Microsoft, respektive Xbox vynechá i letošní srpnový Gamescom v Kolíně nad Rýnem (pokud bude) i červnovou E3 2021. Netrvalo dlouho a společnost objasnila, že prohlášení nepocházelo přímo od nich, ale bylo zveřejněno prostřednictvím jednoho uživatele Twitteru.

Microsoft dle svých slov nadále vyhodnocuje situaci. Pokud to okolnosti dovolí, tak rád uspořádá větší, veřejnou akci, například tiskovou konferenci. Současně ale Microsoft zmiňuje příležitost experimentovat s novými platformami, aby svým partnerům, zákazníkům a vývojářům poskytl nejvyšší kvalitu digitálního zážitku.

Nedávno Microsoft uvedl, že i nadále plánuje Xbox Series X vydat koncem letošního roku. I konkurenční Sony plánuje v tomto období uvést do prodeje PlayStation 5.