Před Ubisoftem jsme na E3 už jednu opravdu povedenou konferenci viděli. Byla jí konference od Xboxu, která především propagovala jejich nový stroj na videohry, Xbox One X. Ubisoft se žádnou konzolí pyšnit nemůže, přesto by se jejich prezentace herních titulů dala označit hláškou ze sitcomu Jak jsem poznal vaši matku (1. série, 11. epizoda): "Dobrý mix nemá kolísat, má jenom stoupat. Má začít vysoko a jít ještě výš."

Ubisoft nasadil taktiku překvapení. Spousta lidí si myslela, že nemá co nabídnout nad rámec již známých her. Comeback Assassin's Creed je daný roční pauzou, která byla i s jeho návratem vývojáři přímo avizována. O South Park: The Fractured But Whole už také víme z loňské E3. Just Dance je každoročně se opakující značka a Far Cry 5 bylo oznámeno již téměř měsíc před E3. Mnozí z nás čekali, že z těchto her největší pozornost na sebe strhne návrat všemi známé série Assassin's Creed. Nestalo se tak a Ubisoft nás opravdu příjemně překvapil jinými, novými tituly.

Oznámené hry

  • Mario + Rabbids Kingdom Battle

    Konference začala zostra a to spojením dvou herních velikánů. Mario od legendy Nintenda, Shigeru Miyamota, a Rabbids od legendy Ubisoftu, Michela Ancela, se potkají v nové, společné hře. Hra je samozřejmě stylizována pro děti, ale svým gameplayem připomínajícím XCOM naláká i starší hráče. Bude se jednat o taktickou tahovku s prvky RPG. Hra vyjde 29. srpna tohoto roku.

  • Assassin's Creed Origins

    Mnohými očekávaná série je zpátky a po 10 letech se vrací do Egypta. Během roční pauzy měli vývojáři čas na to, aby sérii Assassin's Creed vytáhli ze stále se opakujících chyb a stereotypů. Zda se jim to nejen s novým soubojovým systémem podaří, se dozvíme již 27. října.

  • The Crew 2

    Pokud vás už nebaví závodit stále jen na zemi, s pokračováním úspěšného The Crew se můžete nově podívat i na vodu, či do vzduchu. Je otázkou, zda-li si hra i tak zachová svůj rozsáhlý open-world z prvního dílu, nebo ho rozšíří třeba i za hranice USA. Tuto arkádovou závodní hru budeme moci okusit nejprve na začátku příštího roku.

  • South Park: The Fractured But Whole

    Pokračování úspěšné hry na motivy ještě úspěšnějšího amerického seriálu je tady. Opět se jako 'The new kid' vydáme na satirou okořeněné dobrodružství za partou okolo Erica Theodora Cartmana, nově známého pod krycím jménem 'The Coon'. Datum vydání je určeno na 17. října 2017

  • Transference

    Virtuální realita v posledních letech zažívá obrovský boom. Až děsivým trailerem nám Elijah Wood (Frodo z Pána Prstenů) ukázal nový počin jeho původně filmařského týmu SpectreVision. Transference nám nabídne nahlédnutí do reality, ve které se myšlenky a pocity dají nahrávat přímo do mozku. Bát se ve VR budeme již na jaře příštího roku.

  • Skull & Bones

    Pokud jste hráčem, který miloval Assassin's Creed Black Flag pro námořní bitvy, pak je tato hra jako ušitá přímo pro vás. Ony zmiňované bitvy si oblíbilo hodně lidí a Ubisoft se rozhodl, že pro ně udělá samostatnou hru. Skull & Bones je určená spíše pro vyznavače multiplayeru, ale objevil se i teaser na singleplayerovou kampaň feat. Kraken. Jestli se ve hře objeví i některými milované, některými nenáviděné, pirátské "rádio", je otázkou. Plavit se po mořské hladině budeme moci v druhé polovině příštího roku.

  • Just Dance 2018

    Nebyla by to E3 prezentace Ubisoftu, kdyby se na ní neobjevil titul s názvem Just Dance. Taneční opičky si s kamarády před televizemi budete moci užít už letos, 24. října.

  • South Park: Phone Destroyer

    Jak už název napovídá, South Park se dočká i hry na mobilní telefony. Tentokrát si v ní budete vytvářet karetní balíčky, pomocí nichž budete bojovat. Hra bude free-to-play. Zahrát si ji budeme moct jak na Androidu, tak na iOS někdy v průběhu tohoto roku.

  • Starlink: Battle for Atlas

    Ubisoft přichází s rozšiřováním hry o realitu. Jedná se snad o novou rozšířenou realitu? Ne. Tedy. Tak trochu. Ve svém obýváku si na ovladači vaší konzole (bohužel není plánované na PC) budete moci ze stavebnice sestavit model létající lodě, který se real-time přenese do hry. Části lodi si tedy budete moci přestavovat i za letu. K dispozici budou různé konstrukce a zbraňové systémy. Zda hra přinese více než jen tento zajímavý koncept, se uvidí na podzim příštího roku.

  • Steep: Road to Olympics

    S tímto simulátorem zimních sportů jsme měli co dočinění už na loňské E3. Letos Ubisoft přišel s rozšířením v rámci DLC, které nám do hry přinese soutěže ze zimní olympiády v jihokorejském Pchjongčchangu. Do zasněžených hor se opět podíváme 5. prosince.

  • Far Cry 5

    Jak už před měsícem avizovaly trailery, dočkáme se pátého pokračování úspěšné akční FPS série Far Cry. Tentokrát se v Hope County v Montaně budeme potýkat s náboženskými fanatiky. Zda nový záporák bude tak dobrý jako Vaas se dozvíme 27. února 2018.

  • Beyond Good and Evil 2

    To nejlepší si Ubisoft nechal nakonec. Jako třešničku na už tak dobrém dortu si pro nás samotný Michel Ancel přichystal prequel ke hře, která je starší, než někteří diváci konference. Po čtrnácti letech se opět vydáme do pětadvacátého století, tentokrát do doby před narozením hlavní protagonistky prvního dílu, Jade. Všichni francouzskému týmu Ubisoft Montpellier a především Michelu Ancelovi jistě přejeme, aby se jim tento epický kousek vydařil a budeme se těšit na oznámení data vydání!

Na závěr zástupci všech vývojářských týmů Ubisoftu vystoupili na pódium a společně se rozloučili s letošní konferencí. Na to nejsme na E3 úplně zvyklí a do jisté míry to mohlo mít cosi společného s kauzou Vivendi. Vivendi je pařížský konglomerát médií, který se rozhodl postupně skupovat akcie Ubisoftu. Pokud by se dostal nad určitou hranici procent, mohl by v podstatě převzít kontrolu nad celou videoherní společností. Možná i proto se letos v Ubisoftu snažili přinést opravdu to nejlepší, aby světu předvedli, že mají co ukázat, a že možný pokus o převzetí a následná změna vnitřní politiky společnosti by mohla řadu nadcházejících titulů poškodit, či úplně zrušit. Ubisoft konference se zajisté povedla, byla svěží a ukázala nám řadu titulů, na které se můžeme v příštích měsících i letech těšit.