Problémy má nejen Embracer Group, která nově prodala Gearbox Software společnosti Take-Two Interactive, ale také Sega. Ta se rozhodla prodat Relic Entertainment.

Studio stojící za sériemi Company of Heroes a Dawn of War odkoupila skupina investorů. Tím se firma stává nezávislou a chce hráčům přinášet úžasné tituly. Podpora vydaných her bude zachovaná, včetně plánované aktualizace 1.6 pro Company of Heroes 3; dorazí v dubnu/apríli. Jde také o autory Age of Empires IV od Microsoftu.

Současně Sega oznámila další propouštění. O práci přijde 240 lidí z týmů Sega Europe, Creative Assembly a Hardlight (autoři mobilních her). Většina propuštěných pochází z prvních dvou studií, což je pravděpodobně důsledek zrušení multiplayerové střílečky Hyenas od Creative Assembly. První vlna propouštění tady proběhla na podzim.

Další studia, jako Two Point Studios (Two Point Hospital) a Sports Interactive (Football Manager), zmíněna nebyla. Škrty mají být nezbytné pro budoucnost a zefektivnění společnosti v reakci na měnící se ekonomické prostředí.

Evropská divize Segy propouštěla už na jaře loňského roku, kdy bylo propuštěno 121 zaměstnanců Relicu. Na podzim bylo rozhodnuto, že se v Creative Assembly budou soustředit na real-time strategie. V Creative Assembly mají po nejnovějším propouštění pokračovat ve vývoji několika projektů Total War a nové neoznámené hry.