Fanoušci série akčních adventur Star Wars Jedi si mohou oddychnout. Minulý týden je vylekal odchod Stiga Asmussena, který vedl vývoj Star Wars Jedi: Fallen Order a Star Wars Jedi: Survivor. Teď naštěstí herec mladého hlavního hrdiny Cala Kestise potvrdil, že se chystá třetí díl.

Cameron Monaghan přípravu Star Wars Jedi 3 potvrdil během nedávného Comic-Conu v Ocale. Panel se konal krátce předtím, že Asmussen oznámil konec ve studiu Respawn Entertainment i společnosti Electronic Arts.

Třetí díl nebyl oficiálně potvrzen. To je nutné uvést. Nicméně, mnozí ho považují za samozřejmost, přál si ho také Asmussen a prvními indiciemi byly pracovní nabídky z července letošního roku. Respawn do týmu Star Wars Jedi sháněl mimo jiné hlavního scenáristu a různé designéry. U jednoho z nich uváděl zkušenost s Unreal Enginem 5. Takže bychom se za několik let mohli dočkat Star Wars Jedi 3 na moderním enginu.

Vzhledem k tomu, že od vydání Fallen Order a Survivor uplynuly téměř čtyři roky, lze očekávat, že podobnou dobu budeme čekat i na trojku. Ostatně, sám Monaghan upozornil na velikost hry.